Dabar populiaru
Publikuota: 2018 kovo 19d. 20:00

„Vegan Pipiro“ receptas: veganiška „lašiša“ ir sumuštinis su ja

Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“
„Vegan Pipiras“ nuotr. / Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“

Nustebote? Taip, mes, veganai, nevalgome jokio gyvulinio produkto, taip pat ir žuvies. Tačiau iš morkų galima puikiai pasigaminti sūdytos arba rūkytos „lašišos“. Labai mėgstame sumuštinius su ja ir obuoliais, jie ypač gaivūs. O panorus tokio sumuštinio, pirmas darbas – pasigaminti sūdytos ar rūkytos „lašišos“, tad pradedam!

Ingredientai:

„lašišai“:

  • 5 morkos;
  • 6 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome „Alpen Bergkern“);
  • 0,5 citrinos (galite dėti ir mažiau, jei nemėgstate rūgštelės);
  • 2–3 valg. šaukšt. ekologiško alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų pipirų;
  • 1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos miltelių.

sumuštiniui:

  • baltos bemielės duonos;
  • jaunų špinatų lapelių;
  • obuolių
  • jau paruoštos „lašišos“.

Gaminimas:

Paruoškite sūdytas morkas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Nuo morkų gerai nuplaukite/nušveiskite nešvarumus.
3. Į kepimo indą dėkite nusausintas morkas. Vieną jų pusę apiberkite 3 šaukštais druskos, apverskite ir apiberkite kitą pusę tokiu pat kiekiu.
4. Uždenkite paruoštas morkas kepimo popieriumi.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Druska apibertos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Druska apibertos morkos

5. Dėkite paruoštas morkas į įkaitintą orkaitę ir kepkite, priklausomai nuo dydžio, 30–40min.
6. Iškeptas morkas atvėsinkite.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Iškeptos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Iškeptos morkos

7. Morkas galite supjaustyti plonais griežinėliais arba juostelėmis naudodami bulvių skustuką.
8. Štai tokios iškeptos ir supjaustytos morkos ir yra veganiška sūdyta „lašiša“.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Supjaustytos morkos
„Vegan Pipiras“ nuotr./Supjaustytos morkos

O norint pasigaminti rūkytos „lašišos“, teks dar šiek tiek padirbėti.

Pagaminkite marinatą:

9. Išspaustas citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.

10. Į nedidelį indelį dėkite pjaustytas morkas, užpilkite pagamintu marinatu, atsargiai išmaišykite. Indelį uždenkite dangteliu.

11. Norint išgauti sodresnį „lašišos“ skonį, rekomenduojame palaikyti ją marinate šaldytuve bent per naktį. Tačiau mums skanu valgyti ir iš karto pagamintą.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiška „lašiša“
„Vegan Pipiras“ nuotr./Veganiška „lašiša“

Kai „lašiša“ paruošta, galima konstruoti sumuštinį:

12. Supjaustykite baltą duoną, dėkite ant jos špinatų.
13. Griežinėliais supjaustykite obuolį ir dėkite jo ant špinatų. Kuo daugiau obuolių, tuo gaivesnis bus sumuštinis.
15. Paruoštą sūdytą ar rūkytą „lašišą“ dėkite ant viršaus ir skanaukite.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“
„Vegan Pipiras“ nuotr./Sumuštinis su veganiška rūkyta „lašiša“

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Gyvenimas

Medžio drožėjas Raimundas Blažaitis savo kūrinius paskleidė po visą pasaulį

Aktualu

Klimato kaitos konferencija Katovicuose: trys pagrindiniai rezultatai

Gazas

Viena rečiausių „Porsche“ mašinų pasaulyje kvepia kava

Sportas

Garbingas pasaulio čempionato finišas – su dviem Lietuvos rekordais

Vardai

Su seserimis ir pussesere uždainavęs R.Kirilkinas: „Galbūt daugiau to niekada nebepakartosime“

„Atsarginiai“: brolių Lavrinovičių staigmena, J.Valančiūno atostogos ir geriausi NBA visų laikų duetai

Aktualu

Socialinėms darbuotojoms po 100 eurų dovanojęs Biržų meras apskųstas STT ir VMI

Aktualu

Dviguba pilietybė: skautas Aivaras lietuviškai kalba jau su čekišku akcentu (1)

Kalėdinis „Eurovaistinės“ bėgimas 2018

Maistas

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: kalėdinė dovana – šokoladas su spalvingais priedais

Vardai

Inetos Stasiulytės ir Deivido Meškausko namuose sužibo eglė: po žaliaskare – pirmagimė Marija

Gyvenimas

„Lanvin“ vyriausioji dizainerė E.Čekanavičiūtė – apie modelių išnaudojimą, greitąją madą ir paryžietes

Sportas

Kaip atsarginiu „Žalgiryje“ laikytas gynėjas iš vilniečių atėmė du titulus

Verslas

Dirbęs Londono metro emigrantas grįžo su stuburo trauma: bent jau gydymas Lietuvoje nekainavo

Verslas

Statybos inspekcija: aikštelės prie „Megos“ įrengtos be leidimo, kas statė – neaišku

Gyvenimas

S.Petrunina apie atsakingą vartojimą ir Kalėdas be išlaidų: „Papuošti namus paprasta“

Vardai

54 kilogramus numetusi R.Antonovienė nepaliauja stebinti: pakeitė šukuoseną ir pasiputlino lūpas

Aktualu

Salomė Zurabišvili prisaikdinta Sakartvelė prezidente

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Duokite tikrų atsivertimo vaisių!

Aktualu

Sinoptikas perspėja vairuotojus ir pėsčiuosius: formuosis ledas, jį paslėps sniegas

Naujienos

Gyvenimas

Medžio drožėjas Raimundas Blažaitis savo kūrinius paskleidė po visą pasaulį

Aktualu

Klimato kaitos konferencija Katovicuose: trys pagrindiniai rezultatai

Gazas

Viena rečiausių „Porsche“ mašinų pasaulyje kvepia kava

Sportas

Garbingas pasaulio čempionato finišas – su dviem Lietuvos rekordais

Vardai

Su seserimis ir pussesere uždainavęs R.Kirilkinas: „Galbūt daugiau to niekada nebepakartosime“

„Atsarginiai“: brolių Lavrinovičių staigmena, J.Valančiūno atostogos ir geriausi NBA visų laikų duetai

Aktualu

Socialinėms darbuotojoms po 100 eurų dovanojęs Biržų meras apskųstas STT ir VMI

Aktualu

Dviguba pilietybė: skautas Aivaras lietuviškai kalba jau su čekišku akcentu (1)

Kalėdinis „Eurovaistinės“ bėgimas 2018

Maistas

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: kalėdinė dovana – šokoladas su spalvingais priedais

Vardai

Inetos Stasiulytės ir Deivido Meškausko namuose sužibo eglė: po žaliaskare – pirmagimė Marija

Gyvenimas

„Lanvin“ vyriausioji dizainerė E.Čekanavičiūtė – apie modelių išnaudojimą, greitąją madą ir paryžietes

Sportas

Kaip atsarginiu „Žalgiryje“ laikytas gynėjas iš vilniečių atėmė du titulus

Verslas

Dirbęs Londono metro emigrantas grįžo su stuburo trauma: bent jau gydymas Lietuvoje nekainavo

Verslas

Statybos inspekcija: aikštelės prie „Megos“ įrengtos be leidimo, kas statė – neaišku

Gyvenimas

S.Petrunina apie atsakingą vartojimą ir Kalėdas be išlaidų: „Papuošti namus paprasta“

Vardai

54 kilogramus numetusi R.Antonovienė nepaliauja stebinti: pakeitė šukuoseną ir pasiputlino lūpas

Aktualu

Salomė Zurabišvili prisaikdinta Sakartvelė prezidente

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Duokite tikrų atsivertimo vaisių!

Aktualu

Sinoptikas perspėja vairuotojus ir pėsčiuosius: formuosis ledas, jį paslėps sniegas

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką