Dabar populiaru
Publikuota: 2015 spalio 11d. 09:00

Virtuvės gidas: kulinariniai Jamie Oliverio patarimai

Virtuvės šefas Jamie Oliveris
„Scanpix“ nuotr. / Virtuvės šefas Jamie Oliveris

Maisto guru Jamie Oliveris dalinasi patarimais, kurie pravers kiekvienam – tiek mėgstančiam dažnai sukiotis virtuvėje, tiek neturinčiam didelės patirties maisto ruošoje.

1. Gamindami kotletus, rankas nuolat suvilgykite šaltame vandenyje – mėsa nelips prie delnų.

2. Nebijokite laužyti taisyklių: jeigu neturite kokio nors ingrediento, pakeiskite jį kitu arba visai jo atsisakykite. Patiekalas vis tiek bus skanus.

3. Iš citrinų išspausite daugiau sulčių, jeigu prieš tai jas pašildysite, o vėliau, truputį spausdami, pavoliosite ant stalo.

4. Granatų sėklas išimsite lengviau, jeigu perpjausite vaisių per pusę ir pastuksensite (pvz., mediniu šaukštu) per žievelę, kaip tai daro vyras vaizdo įraše.

VIDEO: Kaip nulupti granatą

Taip pat skaitykite: Virtuvės šefas Mindaugas Mizaras pataria, kaip pasigaminti gardų mėsainį

5. Makaronai nebus lipnūs ir sausi, jeigu nupildami vandenį, jo šiek tiek paliksite puode.

Kepdami žuvį, nepilkite aliejaus į keptuvę – juo reikia įtrinti pačią žuvį – ji nepridegs ir bus sultingesnė.

6. Norite aromatingos žuvies? Kepdami žuvį, padėkite ant jos gabalėlį riebios rūkytos šoninės.

7. Kad virtos bulvės nebūtų drėgnos, nupilkite vandenį, o puodą pridenkite laikraščiu arba rankšluosčiu – jie sugers perteklinę drėgmę.

8. Reikia citrinos žievelės? Iš pradžių nuplikykite ją karštu vandeniu, o po to stenkitės nupjauti mažu aštriu peiliu kaip imanoma ploniau, venkite užkabinti baltą, po žievele esantį sluoksnį.

Taip pat skaitykite: 15 būdų atrasti citrinas iš naujo

9. Alyvuogių kauliukus pašalinsite greitai ir lengvai, jeigu sutraiškysite jas dubenėlio dugnu.

10. Jeigu patiekalas išėjo per riebus, įdėkite į jį ananaso – jis pašalins riebaus maisto pojūtį.

11. Kepdami cukiniją, pamaigykite ją – ji bus sultingesnė, švelnesnė ir skanesnė.

12. Popierius puikiai sugeria nereikalingus vištienos riebalus.

13. Bulves salotoms reikia pjaustyti dar karštas.

14. Šviežius, jaunus burokėlius reikia virti kiek pasūdytame vandenyje.

15. Kad kepsninėje kepami kepsniukai nesudegtų, nedėkite į ją daug anglių. Geriau sudėkite anglis į vieną kraštą, ir tuomet nuolat perkėlinėkite produktus toliau ar arčiau jų.

Taip pat skaitykite: 6 būdai, kaip užmarinuoti šašlyką

16. Kad kepama mėsa pasidengtų traškia plutele, kepdami mėsą, į keptuvę įberkite šaukštą miltų.

17. Kepdami žuvį, nepilkite aliejaus į keptuvę – juo reikia įtrinti pačią žuvį – ji nepridegs ir bus sultingesnė.

18. Bulvės ir žalumynai – puikus duetas. Tiesa, bulves ir žalumynus reikia sumaišyti tik prieš patiekiant ant stalo.

Fotolia nuotr./Bulvės su druska
Fotolia nuotr./Bulvės su druska

19. Negalite sulaužyti ilgų spagečių? Suvyniokite juos į rankšluostį.

20. Reikia suplakti cukraus, kiaušinių ir sulčių masę? J. Oliveris rekomenduoja tai daryti virš puodo su verdančiu vandeniu.

Bulves salotoms reikia pjaustyti dar karštas.

21. Mėtos – puikus prieskonis, kurį galima dėti ne tik į desertus, bet ir į mėsą. Tiesa, į mėsos kepinius ją geriau dėti kepimo pradžioje.

22. Aitrioji paprika neteks dalies aitrumo, jeigu nuplausite ją dideliame kiekyje vandens ir pašalinsite sėklas.

23. Kepami svogūnai skleidžia nemalonų kvapą? Išgelbės paprasta gudrybė: kepdami svogūnus, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite ant mažos ugnies.

Taip pat skaitykite: Kas nutinka mūsų organizmui, kai nepavalgome?

24. Ant grotelių kepama žuvis prie jų prilimpa? Išeitis: iš anksto įtrinkite žuvį druska, ji sugers nereikalingą drėgmę, dėl kurios žuvis prilimpa prie grotelių.

25. Mėgstate rizotą? J. Oliveris rekomenduoja į ryžius įpilti šiek tiek vermuto – skonis bus geresnis.

Temos: 2 Virtuvė Receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Kauno poliklinikoje neįgalieji diskriminuojami 44 metus: permainų teks dar palaukti

Verslas

JAV doleris užleidžia pasaulio valiutos lyderio poziciją?

Verslas

Čerpių nebereikės: Lietuvos stogus viliasi užkariauti grūdinto stiklo saulės moduliais

Gyvenimas

Specialistė – apie ekologiškus produktus: „Geriau mažiau kokybiško produkto nei daug pigaus“

Vardai

„X faktoriaus“ teisėju tapęs R.Williamsas honorarą jau išleido: už 21 mln. dolerių nusipirko vilą

Tiesiogiai Gazas

„Riga Summer Race 2018“: sekmadienį – istorinių automobilių lenktynės

Maistas

„Miško žvėrių“ receptas: šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“

Vardai

Policijos generalinis komisaras L.Pernavas priėmė A.Pauliukevičiaus iššūkį – išbandė galiūnų sportą

Pasaulis kišenėje

5 dalykai, kuriuos reikėtų sužinoti apie kalnų vedlį prieš iškeliaujant

Gyvenimas

J.Varanauskienė apie taupymo gudrybes: kaip sutaupyti, kai tai atrodo neįmanoma

24sek

Juano Carloso Navarro legenda – „Žalgirio“ bombardavimas ir tritaškių lietus NBA

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Gyvybės medis

Aktualu

„Velomaratone“ parblokšta pėsčioji, dviratininkas pasišalino

Gyvenimas

Teisingos tatuiruotės, arba Kodėl aš nesidariau to drakono

Vardai

Karklės festivalį vainikavo britų žvaigždės Craigo Davido ir Marijono Mikutavičiaus koncertai

Laisvalaikis

Žygis Karklės festivalio metu pranoko lūkesčius: svaigino gamta ir gera kompanija

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Aktualu

Druskininkų rajone iš varžytinių butą įsigijusio vilniečio laukė šiurpus radinys

24sek

Oscaras Robertsonas už įspūdingą sumą pardavė NBA čempiono žiedą

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Naujienos

Aktualu

Kauno poliklinikoje neįgalieji diskriminuojami 44 metus: permainų teks dar palaukti

Verslas

JAV doleris užleidžia pasaulio valiutos lyderio poziciją?

Verslas

Čerpių nebereikės: Lietuvos stogus viliasi užkariauti grūdinto stiklo saulės moduliais

Gyvenimas

Specialistė – apie ekologiškus produktus: „Geriau mažiau kokybiško produkto nei daug pigaus“

Vardai

„X faktoriaus“ teisėju tapęs R.Williamsas honorarą jau išleido: už 21 mln. dolerių nusipirko vilą

Tiesiogiai Gazas

„Riga Summer Race 2018“: sekmadienį – istorinių automobilių lenktynės

Maistas

„Miško žvėrių“ receptas: šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“

Vardai

Policijos generalinis komisaras L.Pernavas priėmė A.Pauliukevičiaus iššūkį – išbandė galiūnų sportą

Pasaulis kišenėje

5 dalykai, kuriuos reikėtų sužinoti apie kalnų vedlį prieš iškeliaujant

Gyvenimas

J.Varanauskienė apie taupymo gudrybes: kaip sutaupyti, kai tai atrodo neįmanoma

24sek

Juano Carloso Navarro legenda – „Žalgirio“ bombardavimas ir tritaškių lietus NBA

Aktualu

Linas Šipavičius: Sekmadienio Evangelija. Gyvybės medis

Aktualu

„Velomaratone“ parblokšta pėsčioji, dviratininkas pasišalino

Gyvenimas

Teisingos tatuiruotės, arba Kodėl aš nesidariau to drakono

Laisvalaikis

Žygis Karklės festivalio metu pranoko lūkesčius: svaigino gamta ir gera kompanija

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Aktualu

Druskininkų rajone iš varžytinių butą įsigijusio vilniečio laukė šiurpus radinys

24sek

Oscaras Robertsonas už įspūdingą sumą pardavė NBA čempiono žiedą

Vardai

Karklės festivalį vainikavo britų žvaigždės Craigo Davido ir Marijono Mikutavičiaus koncertai

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką