Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Virtuvės gudrybės: jei liko baltos duonos

Balta duona
Fotolia nuotr. / Balta duona
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Pastovėjusi balta duona nebūna tokia skani kaip šviežia, bet tai nereiškia, kad turite ją „nurašyti“...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
  • Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę. Riekeles pakočiokite ant medinės lentelės, kad suplonėtų, ir klokite jas į keksiukų formeles. Apie 8–10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, kad riekelės sutvirtėtų ir sukietėtų. Ištraukite iš orkaitės – turėsite puikius trapius krepšelius, į kuriuos galėsite krėsti bet kokio įdaro.
  • Duonos riekeles apvoliokite kiaušinio ir grietinėlės plakinyje, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi ir iškepkite keptuvėje svieste. Turėsite gardų pusryčių užkandį.
  • Piene mirkytos duonos riekelių galite dėti į maltinukų masę. 
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir su prieskoniais, pavyzdžiui, česnakais, rozmarinais, raudonėliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje – puikus pagardas sriuboms, salotoms.
  • Duonos riekeles aptepkite varškės padažu, pagardinkite įvairiais priedais (kumpiu, sūriu, pomidorais, artišokais) ir iškepkite orkaitėje. Svečiams ar namiškiams galėsite patiekti itališkų brusketų.
  • Dar vienas pasiūlymas – duonos pudingas. Nedidelio batono riekeles pamirkykite piene ir nuspaudusi sudėkite jas į dubenį. Ten pat suberkite saujelę brendyje mirkytų razinų, džiovintų spanguolių arba vyšnių, įmaišykite 3 kiaušinių trynius ir nutarkuotą citrinos žievelę. Įberkite po kelis šaukštus riešutų, cukraus, supilkite 50 g lydyto sviesto. Viską gerai sumaišykite. Į ją po truputį pilkite iki standžių putų išplaktus baltymus. Gautą masę sukrėskite į kepimo skardą ir apie 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Virtuvė
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką