Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virtuvės gudrybės: jei liko baltos duonos

Pastovėjusi balta duona nebūna tokia skani kaip šviežia, bet tai nereiškia, kad turite ją „nurašyti“...
Balta duona
Balta duona / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Virtuvė
  • Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę. Riekeles pakočiokite ant medinės lentelės, kad suplonėtų, ir klokite jas į keksiukų formeles. Apie 8–10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, kad riekelės sutvirtėtų ir sukietėtų. Ištraukite iš orkaitės – turėsite puikius trapius krepšelius, į kuriuos galėsite krėsti bet kokio įdaro.
  • Duonos riekeles apvoliokite kiaušinio ir grietinėlės plakinyje, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi ir iškepkite keptuvėje svieste. Turėsite gardų pusryčių užkandį.
  • Piene mirkytos duonos riekelių galite dėti į maltinukų masę. 
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir su prieskoniais, pavyzdžiui, česnakais, rozmarinais, raudonėliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje – puikus pagardas sriuboms, salotoms.
  • Duonos riekeles aptepkite varškės padažu, pagardinkite įvairiais priedais (kumpiu, sūriu, pomidorais, artišokais) ir iškepkite orkaitėje. Svečiams ar namiškiams galėsite patiekti itališkų brusketų.
  • Dar vienas pasiūlymas – duonos pudingas. Nedidelio batono riekeles pamirkykite piene ir nuspaudusi sudėkite jas į dubenį. Ten pat suberkite saujelę brendyje mirkytų razinų, džiovintų spanguolių arba vyšnių, įmaišykite 3 kiaušinių trynius ir nutarkuotą citrinos žievelę. Įberkite po kelis šaukštus riešutų, cukraus, supilkite 50 g lydyto sviesto. Viską gerai sumaišykite. Į ją po truputį pilkite iki standžių putų išplaktus baltymus. Gautą masę sukrėskite į kepimo skardą ir apie 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius