Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 11, 18:25

Vytautas dalinasi receptu: Sakartveliški šašlykai su kvapniu žaliuoju padažu

Sakartvelas garsėja savo gardžiais šašlykais – įgudę šios šalies žmonės kepsnius kepti, niekas to nenuginčys. Neseniai iš kelionės grįžęs Vytautas lauktuvių parsivežė šio patiekalo receptą ir dalinasi su 15min skaitytojais.
Sakartveliški šašlykai su žaliuoju padažu
Sakartveliški šašykai / 123RF.com nuotr.

Šašlykams reikės:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės,
  • ½ kg svogūnų galvų,
  • Druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 3 valg. š alyvuogių aliejaus,
  • 1 citrinos sulčių.
123RF.com nuotr./Sakartveliški šašykai
123RF.com nuotr./Sakartveliški šašykai

Padažui reikės:

  • ¼ arb. š. malto kumino,
  • 3-4 česnako skiltelių,
  • 1 saliero stiebo,
  • ½ st. smulkintų šviežių krapų,
  • ½ st. smulkintos šviežios kalendros,
  • 1 vidutinio dydžio avokado,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg. š. balzaminio acto,
  • 1 valg. š. vandens,
  • Žiupsnelio pipirų (druską dėsime prieš kepimą).
  • 123RF.com nuotr./Žaliasis padažas
    123RF.com nuotr./Žaliasis padažas

Gaminimas:

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Supjaustome ir gerai įmasažuojame aliejų, citrinos sultis, pipirus. Svogūnų galvas nulupame ir sutarkuojame bulvine trintuve, sumaišome gerai pamaigydami su mėsa. Padedame bent porai valandų, o geriausia visai nakčiai į šaldytuvą.

Prieš kepimą apibarstome druska ir gerai išmasažuojame.

Kepame maždaug 15-20 minučių ant įkaitusių žarijų. Patiekiame su žaliu padažu, kuriam visus ingredientus tiesiog susmulkiname smulkintuve.

Skanaus!

Dėkojame Vytautui ir kviečiame Jus taip pat dalintis savo receptais! Geriausiųjų laukia puikus prizas – net 5 kg kepimui paruoštų gardžiai marinuotų „Norfos“ šašlykų!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Inicijuotas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką