-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Šimkevičiūtė-Kulvelis: ​​​​​​​​​​​​​​Hoi Anas: ten, kur kairio bato dydis yra toks pats kaip dešinio (XI dalis)

Kiek vietnamiečių gali tilpti ant vieno motorolerio? Kodėl tajai šypsosi net tada, kai pyksta? Kur Vietname gražiausi saulėtekiai? Kaip patogiai numigti darbo vietoje? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus galima rasti Eglės Šimkevičiūtės-Kulvelis knygoje „Tigras tai ne katinas“ (išleido BALTO leidybos namai). 15min ir BALTO leidybos namai siūlo skaitytojams susipažinti su autorės įspūdžiais gyvenant Azijoje – kas savaitę publikuojama po skyrių iš šios knygos.
Kelionė po Vietnamą
Kelionė po Vietnamą / Asmeninio albumo nuotr.

Iš batsiuvio abi su Viktorija išėjome išsišiepusios: abi užsisakėme odinius sandalus su raišteliais, juos pasiuvo, kol gėrėme ca phe suo da, abi gavome kairį ir dešinį batus, o ne du kairiuosius, kaip dažnai pasitaiko painiavų pilname Vietname. Mūsų džiaugsmui, kairio bato dydis buvo toks pats kaip dešinio.

Batsiuviai Hoi Ane tikrai išmano, ką daro.

Čia pat priešais batsiuvį atlikome greitą savo senųjų šlepečių per pirštą deginimo ceremoniją – išmetėme jas į šiukšlinę – ir sėdome ant išsinuomotų dviračių toliau tyrinėti apylinkių. Turbūt ne pats geriausias sumanymas su naujais batais važiuoti palei upę. Sunerimti turėjome jau tada, kai pamatėme vietinių namų palubėse sukabintus ir nuo potvynio saugomus motorolerius ir dviračius. Apsigręžti turėjome tada, kai pravažiavome vietinį, vos bėgančia pro žarnelę vandens srove plaunantį potvynio likutį – purvą nuo namo sienų. Bet mes ne apsigręžėme, o savo naujais batais mynėme dviračio pedalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius