-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kai kuriems žmonėms ištverti sunkumus lengviau – kas juos užgrūdina?

Aš pažįstu moterį, kurią beveik galėčiau pavadinti mizantrope. Tarkime, kad jos vardas yra Stella. Ji gyvena viena ir yra įsitikinusi, kad visų kitų žmonių pasaulyje gyvenimas yra geresnis nei jos. Stellos dienas dažnai niaukia tokia pavydu atmiešta depresija, kokią gali patirti tik jos tipo vienišiai.
Žmonės
Žmonės / 123RF.com nuotr.

Ilgus metus trunkanti psichoterapija ją įtikino, kad tik ji pati gali sugriauti savo atskirties ir vienišumo iliuziją, tačiau ji nesugeba imtis veiksmų, net jei žino, ką turėtų daryti. Bet prieš kelias savaites, kai šalyje buvo įvestas karantinas, aš jai paskambinau, kad pasiteiraučiau, kaip jai sekasi, ir ji žvaliai atsakė: „Puikiai, man viskas gerai.“

Nustebusi paklausiau: „Nejaugi?“ Lygiai taip pat nustebusi ji paaiškino: „Taip, nes mes visi tai išgyvename kartu.“ A, pamaniau, dabar viskas aišku. Nelygybė visada buvo jos „bête noire“.

Dabar, kai susidūrėme su ligos ir mirties grėsme, kuri nedaro išimčių niekam, jai atrodė, kad pagaliau žaidimo taisyklės visiems vienodos. Privilegijuotas gyvenimas nebūtinai išgelbės vieną žmogų, kaip kad sunkus gyvenimas nebūtinai reikš pražūtį kitam. Aš tai supratau. Man jau seniai atrodo, kad socialinė nelygybė yra žmogiškosios egzistencijos rakštis. Mano manymu, lygybė, labiau nei teisingumas ar laisvė, yra tai, ko mes trokštame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius