-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afrikos pamoka Vakarams – civilizacijos ligos ypač grėsmingos COVID-19 pacientams

Pastarąjį dešimtmetį vis labiau nerimaujama, kad didelė dalis sveikatos priežiūros paslaugų struktūros visoje Afrikoje buvo sukurta būtent užkrečiamosioms ligoms, tokioms kaip maliarija, valdyti.
Cukrinis diabetas
Cukrinis diabetas / Vida Press nuotr.

Tačiau dabar, kai žemyne, ypač regione į pietus nuo Sacharos auga vidurinioji klasė, daugėja išsivysčiusioms šalims būdingų neužkrečiamųjų ligų, tokių kaip širdies ligos, aukštas kraujospūdis, inkstų nepakankamumas ir ypač diabetas, kurio atvejų skaičius auga nerimą keliančiu greičiu.

Dabar vis gausėja įrodymų, kad šios ir kitos lėtinės ligos kelia pavojų koronaviruso pacientams. Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad išanalizavus 14 Afrikos šalių duomenis nustatyta, jog 18,3 procentų – arba beveik kas penkta – mirtis nuo COVID-19 buvo tarp diabetu sergančių žmonių.

Iki šiol Afrikoje užregistruota daug mažiau mirčių nuo naujojo viruso, palyginti tiek su Europa, tiek su Amerika – ir bendrai, ir pagal tai, kiek mirčių tenka vienam gyventojui. Atlikus įvairių tyrimų buvo nustatyta, kad sergantieji diabetu turi didesnę tikimybę mirti užsikrėtę SARS-CoV-2 virusu. Vienoje ataskaitoje teigiama, kad mirties rizika yra daugiau nei du kartus didesnė nei pacientams, nesergantiems cukriniu diabetu.

Anglijoje atliktas plataus masto tyrimas taip pat parodė, kad trečdalis su COVID-19 susijusių mirčių teko diabetu sergantiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius