Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ketina sukurti savo piliečių duomenų rinką. Kokias pasekmes tai turės jūsų privatumui?

Europos Sąjunga ilgą laiką buvo duomenų privatumo reglamentavimo pirmūnė. Jos bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (angl. General Data Protection Regulation, GDPR) ir griežti antimonopoliniai įstatymai įkvėpė naujus teisės aktus visame pasaulyje.
ES duomenų saugumas
ES duomenų saugumas / 123RF.com nuotr.

Jau ne vieną dešimtmetį ES taiko asmens duomenų apsaugos kodeksą ir kovoja su tuo, kas, šios organizacijos požiūriu, yra asmeninės informacijos naudojimas komerciniais tikslais, išdidžiai priešpriešindama savo griežtus reglamentus su švelnia JAV privatumo politika.

Tačiau naujojoje Europos duomenų valdymo strategijoje laikomasi visiškai kitokio požiūrio. Jos dėka ES taps aktyvia žaidėja, kuri palengvintų naudojimąsi savo piliečių asmeniniais duomenimis ir pasipelnymą iš jų. 2020 metų vasario mėnesį Europos Komisijos paskelbta strategija apibrėžia investicijas, kurių prireiks, ir politines priemones, kurias reikės įgyvendinti per ateinančius penkerius metus. Ši naujoji strategija reiškia radikalų ES požiūrio pokytį – dėmesio centre atsiduria nebe asmens privatumo apsauga, o pilietinės pareigos dalintis duomenimis skatinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius