-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastika ar unikalus šansas 10-metės žūties byloje: „Audi“ dar mena savo greitį 2014 m. avarijoje?

Siaubingoje 2014 metų Visų Šventųjų dienos avarijoje žuvo 10-ties metų mergaitė, bet iki šiol net pirmos instancijos teismas nėra paskelbęs jokio verdikto. Tad nė nereikia sakyti – byla išskirtinai sudėtinga. O gal atsakymas į esminį klausimą visą laiką buvo ištiestos rankos atstumu, tik niekas jo neužčiuopė? Pritrūko suinteresuotumo, supratimo, o galbūt tiesiog pinigų? Tai dvejonės, kurias iki šiol kursto avarijoje žuvusio vaiko šeimos advokatai, vienas kurių nepailsta kartoti: šešerių metų senumo duomenys apie lemtingą „Audi Q7“ visureigio greitį galbūt iki šiol yra išlikę.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: žuvusios mergaitės gedinti ir teisiama šeima iki šiol visomis išgalėmis ieško atsakymų į bylos klausimus. / 15min koliažas

5 616 eurų – tiek galėtų kainuoti didžiosios paslapties atskleidimas šioje didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusioje byloje.

Varėnos rajone susidūrus dviejų šeimų su mažais vaikais automobiliams „Audi“ ir „Toyota“, dėl mergaitės žūties yra teisiama jos mama, nors dalis liudininkų tvirtino matę visureigio „skrydį“, masinį mašinų srauto lenkimą. Jei prabangus visureigis esą buvo vairuotas nesaugiu greičiu, gal saugus greitis būtų padėjęs išvengti susidūrimo ar bent išsaugoti 10-metės gyvybę?

Byloje nėra visiškai tikslių duomenų, koks buvo „Audi“ visureigio greitis prieš smūgį į kairėn sukančios „Toyotos“ šoną.

Bet šis gyvybiškai svarbus, likimus lemiantis parametras galbūt ligšiol yra išlikęs „Audi Q7“ elektroninėse smegenyse.

Tyrimas šioje byloje buvo atliktas aplaidžiai ir iki šiol įmanoma nustatyti „Audi Q7“ automobilio greitį susidūrimo metu, pareiškė advokatas.

Tokią teorinę galimybę oficialiai patvirtino Vokietijos automobilių gamintojo atstovai Lietuvoje, iškart pateikę ir įkainius, kiek kainuotų tokią versiją patikrinti. „Audi“ atstovai nepamiršo pridurti, kad galutinė paslaugos kaina būtų ta pati, net jei galiausiai nepavyktų sužinoti ničnieko.

„Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo atliktas aplaidžiai ir iki šiol įmanoma nustatyti J.V. vairuoto „Audi Q7“ automobilio greitį susidūrimo metu“, – pastarajame teismo posėdyje netikėtai pareiškė advokatas Stasys Survila. Formaliai jis atstovauja nukentėjusiajam žuvusios mergaitės tėvui, bet netiesiogiai gina ir teisiamą mamą (vairuotoją).

Advokato pateiktame dokumente pažymima, kad UAB „Moller Auto keturi žiedai“ nurodė, jog pagal 2020-07-17 advokato padėjėjo paklausimą prašomi pateikti duomenys gali būti išlikę automobilio oro pagalvių valdymo bloke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius