-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudas siekia lygybės – paskelbtos naujos gairės kino studijoms

Praėjus penkeriems metams nuo #OscarsSoWhite judėjimo pradžios, Kino meno ir mokslo akademija (angl. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) vėl atkreipia dėmesį į įvairovės trūkumą Holivude.
Los Andželas
Los Andželas / 123RF.com nuotr.

Visai neseniai ši organizacija paskelbė apie naujus įtraukties (angl. inclusion) reikalavimus, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo drąsūs – griežtas priminimas studijoms, kaip kurti istorijas, kurios nusipelnytų geriausio filmo „Oskaro“. Vienas iš būdų, kaip filmas gali pretenduoti į pagrindinį prizą, yra atitikti rasinės įvairovės ekrane standartus, tai yra turėti ne baltąjį pagrindinį aktorių/aktorę, 30 ir daugiau procentų viso aktorių kolektyvo ar pasakoti istoriją apie nepakankamai atstovaujamas grupes. Į galvą iškart topteli mintis apie filmus, kuriuos tokie standartai paveiktų, pavyzdžiui, kariniai apie kai kuriuos istorinius laikotarpius, tarkime, „1917“, „Gelbstint eilinį Rajaną“, arba filmai apie gangsterius, tokie kaip „Airis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius