-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas tėvams: lietuvis mirė žaisdamas paauglius užvaldžiusį mirtiną žaidimą, bet policija bejėgė

Mirtinai pavojingi internetiniai žaidimai, kuriuose paaugliai skatinami žaloti save ir galiausiai nusižudyti, pastebimi ir Lietuvoje – prieš kiek daugiau nei pusę metų prieš save ranką pakėlė 18-metis. Vaikino tėvai įsitikinę, kad sūnaus neteko dėl žaidimo, nes jo kompiuteryje rado įrašų, įrodančių, kad jaunuolis buvo įsitraukęs į mirtiną žaidimą, panašų į „Mėlynąjį banginį“ ar „Momo“. Psichologė tikina, kad pastebėjus keistą savo vaiko elgesį svarbu nedelsiant su juo pasikalbėti, o prireikus pagalbos kreiptis į specialistus.
Paauglys žaidžia kompiuteriu
Paauglys žaidžia kompiuteriu / 123RF.com nuotr.

Vilnietis Tomas, kurio gyvybę galimai pasiglemžė mirtinas žaidimas, yra su redakcija susisiekusio Aleksandro (abu vardai yra pakeisti, redakcijai žinomi, – aut. past.) gyvenimo draugės sūnus. Aleksandras pasakoja, kad jis pats į šeimą įsiliejo tuomet, kai Tomui buvo dvylika metų, o vaikas visą gyvenimą buvo labai mylimas, viskuo aprūpintas, todėl niekuo nesiskundęs. Tomas, pasak jo, aktyviai sportavo, užsiiminėjo akrobatika, buvo puikios fizinės formos, ir, nors nebuvo pirmūnas, mokėsi pakankamai gerai, domėjosi programavimu.

Ramaus būdo jaunuolis, grįžęs iš mokyklos, paprastai eidavo miegoti ar užsiimdavo kitomis veiklomis, tačiau, sulaukęs maždaug šešiolikos metų, pradėjo aktyviai žaisti kompiuterinius žaidimus – ši veikla neretai užsitęsdavo net iki paryčių, o kambario duris paauglys pradėjo nuolat užsirakinti, taip nutoldamas nuo šeimos.

123RF.com nuotr./Vaikinas
123RF.com nuotr./Vaikinas

„Jis visada turėjo savo atskirą kambarį, jame visada būdavo ir ilgainiui pradėjo užsirakinėti. Jei kažko reikėdavo, paduodavom per duris arba belsdavom. Man tai neatrodė labai gerai“, – prisimena Aleksandras.

Mama įspėjo apie pavojų

Praėjusį pavasarį vaikinas atšventė savo 18-ąjį gimtadienį. Nors jo santykiai tiek su mama, tiek su biologiniu tėvu bei Aleksandru buvo geri, visa šeima pastebėjo, kad būtent po gimtadienio Tomo elgesys stipriai pasikeitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius