-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nebepasitiki Honkongu – kyla pavojus tarptautiniam komunikacijos projektui

Tam, kad veiktų pasaulinis internetas, reikia sudėtingo daugiau nei 400 povandeninių kabelių tinklo, kuriuo ištisą parą po visą pasaulį siunčiami duomenys. Daugelis mūsų greičiausiai niekada nepamatys nė vieno iš šių kabelių, tačiau kur jie nutiesiami ir kur įrengiamos jų antžeminės stotys, gali turėti didžiulių geopolitinių pasekmių.
Elektros kabeliai
Elektros kabeliai / 123RF.com nuotr.

Pavyzdys – Ramiojo vandenyno šviesos kabelio tinklas. Paskelbtas 2016 metais kaip „Google“, „Facebook“ ir kitų kompanijų partnerystės projektas šis planuojamas 12 800 kilometrų (8000 mylių) ilgio kabelis bus pirmasis tiesioginis JAV ir Honkongo povandeninis ryšys, pretenduojantis tapti „didžiausio pajėgumo tranzitiniu Ramiojo vandenyno maršrutu“.

Kabeliu buvo siekiama padaryti Honkongą visuotiniu duomenų centru, padėsiančiu „Google“ ir „Facebook“ patenkinti milžinišku greičiu augančią jų didelio pralaidumo reikalaujančių paslaugų paklausą.

Tačiau projektas labai vėluoja ir kabelis vis dar nėra visiškai parengtas naudoti. Birželio 17 dieną šiam projektui buvo suduotas dar vienas smūgis, kai „Team Telecom“ – komitetas prie JAV Teisingumo departamento – paragino Federalinę ryšių komisiją blokuoti Honkongo jungties patvirtinimą, kaip priežastį nurodydamas „nacionalinio saugumo“ problemas ir grėsmes JAV piliečiams. Kaip pakaitalą buvo rekomenduota naudoti kabelio Taivano ir Filipinų atšakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius