-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką 2019-aisiais D.Trumpui pateikti kaltinimai sako apie JAV užsienio politiką?

Vargšė Ukraina. Rusija iš jos atėmė Krymą, Donbase sukėlė karą, o viena didžiųjų Amerikos politinių partijų dabar jau kuris laikas skleidžia kliedesius primenančią sąmokslo teoriją, esą ukrainiečiai, o ne Kremlius kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus. Šios šalies pavadinimą dažnai taria ir demokratai, įvykdę Donaldui Trumpui apkaltą, tad ukrainiečiams tiesiog nėra kur dingti. O kas, jei vietoj Ukrainos dabar kalbėtume apie Lietuvą?
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių – Ukrainą konflikte Donbase aktyviai rėmusio Vašingtono sprendimas – be jokio paaiškinimo – sustabdyti Kongreso jau patvirtintą šimtų milijonų dolerių vertės karinę pagalbą Kijevui.

Tada – D.Trumpo pokalbis telefonu su naujuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Apie ką kalbamasi, tiksliai neaišku dar kelis mėnesius. Galima numanyti, kad vyrauja tradicinės mandagybės.

Bet jau po kelių savaičių anoniminis informatorius iš JAV žvalgybininkų luomo pateikia tarnybinį skundą dėl D.Trumpo ir V.Zelenskio pokalbio.

Nepavydėtina Ukrainos padėtis

Dar po daugiau nei mėnesio, rugsėjį, ima aiškėti, kad D.Trumpas spaudė Ukrainos prezidentą atlikti tyrimą dėl buvusio demokratų viceprezidento Joe Bideno, kuris gali tapti partijos kandidatu į prezidentus kitais metais, ir jo sūnaus Hunterio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius