-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Didžiosios Britanijos įstatymas dėl skyrybų – pavyzdys, kaip skirtingos partijos gali sutarti

2011 metų spalio mėnesį Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas paskelbė, kad jo vyriausybė įteisins gėjų santuokas.
Lordų ir bendruomenių rūmai
Lordų ir bendruomenių rūmai / 123RF.com nuotr.

„Konservatoriai tiki mus siejančiais ryšiais, tiki, kad visuomenė yra stipresnė, kai duodame vienas kitam įžadus ir palaikome vienas kitą, – sakė jis savo partijos aktyvistams. – Nėra taip, kad palaikau gėjų santuokas, nepaisant to, kad esu konservatorius. Aš palaikau gėjų santuokas todėl, kad esu konservatorius.“

Tai buvo vienas iš daugiausia pasekmių turėjusių šio dešimtmečio politinių pareiškimų, kuriame lygybės klausimas, tradiciškai kairiosios pakraipos sritis, buvo pateiktas kaip įsipareigojimo ir stabilumo – vertybių, kurios tradiciškai rūpi dešiniesiems – klausimas.

Tuo metu, kai 22 procentai britų manė, kad gėjų santykiai yra „visada blogas dalykas“, D.Cameronas užgesino kultūrų karą užuot jį pakurstęs. D.Camerono jau seniai nebėra, o dabar ir partijai, ir šaliai vadovauja Borisas Johnsonas, tačiau konservatoriai neseniai pakartojo šį triuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius