Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stambi žemės sklypo afera Vilniuje – be apčiuopiamos naudos? Byla tapo rebusu teismui

Ar galima keturis veikėjus nuteisti už valstybinės žemės aferą, jei sklypą buvo bandoma tik išsinuomoti, o kokio dydžio iš to būtų gauta nauda, belieka tik spėlioti? Atsakymo į šį klausimą ieško Vilniaus miesto apylinkės teismas, gavęs iš prokuratūros baudžiamąją bylą su įspūdingos apimties, bet abejonių sukėlusios kokybės kaltinamuoju aktu.
Prokurorė J.Karčinskienė (kairėje) jokio kaltinamojo akto broko neįžvelgia, tad pamatinį bylos dokumentą ryžosi įvertinti teisėja
Prokurorė J.Karčinskienė (kairėje) jokio kaltinamojo akto broko neįžvelgia, tad pamatinį bylos dokumentą ryžosi įvertinti teisėja / 15min koliažas

Šią galimą spragą iškart užčiuopė kaltinamųjų advokatai: jei kaltinime nenurodyta, kokią tiksliai turtinę naudą galbūt padarytu nusikaltimu gavo teisiamieji, tai vertinama kaip esminis Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimas.

Vieną kaltinamųjų ginantis advokatas, buvęs žinomas prokuroras Mindaugas Dūda teismo posėdyje kartojo: byla turi būti grąžinta į prokuratūrą, kur belieka priimti nutarimą dėl jos nutraukimo.

Anot teisininko, nesvarbu, kad interesų centre atsidūręs sklypas Vilniaus pakraštyje yra vertas 0,3 milijono eurų: juk niekas jo užvaldyti nuosavybės teise ir nebandė. Pagal pareikštą kaltinimą, įgyti didelės vertės turtinę teisę buvo siekiama sklypą neteisėtai išsinuomojant, bet kokia iš to būtų gauta nauda?

„Kaltinime nėra įvardinta nuomos teisės vertė. Įgytos turtinės teisės vertės nenurodymas yra esminis trūkumas, toks kaltinamasis aktas neatitinka įstatymo reikalavimų“, – kartojo M.Dūda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius