Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 30 geriausiai apmokamų LKL žaidėjų: žalgiriečių dominavimas ir svarbios detalės

Didžiausios Lietuvos komandos jau baigė burti pajėgas 2020-2021 m. krepšinio mūšiams. Po permainų stipriausiose LKL ekipose ryškėja ne tik galimi lyderiai, bet ir žaidėjai, į kuriuos investuota daugiausiai ir iš kurių bus laukiama didžiausios grąžos. 15min pristato 30 geriausiai apmokamų LKL krepšininkų.
Marius Grigonis, Joffrey Lauvergne'as ir Arnas Butkevičius
Marius Grigonis, Joffrey Lauvergne'as ir Arnas Butkevičius / 15min nuotr.

LKL klubai oficialiai neskelbia savo žaidėjų atlyginimų. Tačiau 15min konsultuodamiesi su krepšinio pasaulio atstovais surinko informaciją, kuri yra arčiausiai tikslių skaičių.

Į trisdešimtuką patenka keturių LKL komandų žaidėjai: Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“. Iš sąrašo iškrito drastiškai biudžetą susimažinusio Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Arčiausiai iš jų buvo įžaidėjas Žygimantas Janavičius, kurio metinis atlygis siekia apie 60 tūkst. eurų. Net devynias pirmąsias vietas užima žalgiriečiai.

Sąraše išsiskiria nedideli skambių „Ryto“ naujokų atlyginimai. Andrew Goudelockas, Chrisas McCulloughas ir Demetrius Jacksonas į Vilnių atvyksta klubo neapsunkinančiomis finansinėmis sąlygomis. Tačiau jų kontraktuose numatyti reikšmingi punktai, kurie paaiškina tokių sandorių lankstumą.

Į akis krenta ir solidūs kai kurių Lietuvos krepšininkų atlyginimai. Tačiau nemažai tų sandorių buvo sutarti dar prieš koronakrizę ar net dar anksčiau, kai rinkoje buvo gerokai daugiau pinigų. Atlyginimas taip pat smarkiai priklauso nuo žaidėjo perspektyvų, kontrakto trukmės ir kitų niuansų.

Trisdešimtuke pateikiami mėnesiniai atlyginimai eurais, todėl šiame straipsnyje pateikiama informacija gali šiek tiek skirtis nuo anksčiau 15min kanaluose publikuotų skaičių, kurie tuomet galėjo būti išreikšti JAV doleriais.

TAIP PAT SKAITYKITE: TOP 5 geriausiai Europoje apmokami Lietuvos krepšininkai

30-28. Mindaugas Kupšas (~6,5 tūkst.)

championsleague.basketball/Mindaugas Kupšas
championsleague.basketball/Mindaugas Kupšas

30-28. Julius Jucikas (~6,5 tūkst.)

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Julius Jucikas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Julius Jucikas

1002 ežerų krašte Utenos apskrityje yra daug dėmesio vertų apžvalgos bokštų. Dar du įdomūs bokštai artėjantį sezoną išdygs Utenos „Juventus“ arenoje.

Jau pernai į Uteną atvykęs Julius Jucikas turės gerą porininką. Po dvejų metų pertraukos „Juventus“ marškinėlius užsivilks 218 cm ūgio centras Mindaugas Kupšas, kuris būtent Utenoje sužaidė geriausią savo karjeros sezoną LKL.

Jie ne tik dalinsis minutes vidurio puolėjo pozicijoje, bet ir labai panašų algalapį.

30-28. Paulius Valinskas (~6,5 tūkst.)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas

24-erių gynėjas galėjo tikėtis pelningesnių pasiūlymų užsienyje. Tačiau joks kitas klubas negalėjo pasiūlyti svarbaus vaidmens starto penkete Europos taurės komandos sudėtyje, kaip Panevėžio „Lietkabelis“.

Buvusio žalgiriečio laukia labai atsakingi metai. Vasarą intensyviai sportavęs 190 cm ūgio gynėjas užsivedęs pakilti į kitą lygį.

27-22. Rokas Jokubaitis (~7 tūkst.)

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

19-metis Rokas Jokubaitis praėjusią vasarą su „Žalgiriu“ pasirašė naują trejų metų kontraktą. Su Kauno sirgalių simpatijas jau užkariavusiu įžaidėju siejami dideli lūkesčiai. Tą rodė ir Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimas nuo pirmų dienų, kai R.Jokubaitis ėmė žaisti su pagrindinės „Žalgirio“ komandos marškinėliais.

27-22. Kyle'as Vinalesas (~7 tūkst.)

VTB-league.com/Kyle'as Vinalesas
VTB-league.com/Kyle'as Vinalesas

Naujasis „Lietkabelio“ įžaidėjas įrodinėja savo vertę nuo pat pasirengimo sezonui pradžios. Vid. 15,5 taško per dvejas pirmąsias kontrolines rungtynes rinkęs amerikietis pernai užsirekomendavo Talino „Kalev/Cramo“ klube, kuriame VTB lygoje rinko vid. 17,7 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo, o jo ekipa spardėsi pirmajame aštuntuke. Bet individualiai labai pajėgaus atakų organizatoriaus vertę parodys ne tik asmeniniai, bet ir komandiniai rezultatai.

27-22. Glenas Rice'as jaunesnysis (~7 tūkst.)

championsleague.basketball/Glenas Rice'as
championsleague.basketball/Glenas Rice'as

Utenos „Juventus“ naujokas Glenas Rice'as jaunesnysis pateko į istoriją, kai 2013-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 35-uoju šaukimu. Joks kitas G lygos žaidėjas iki tol nebuvo pakviestas į NBA taip aukštai.

Bet vėliau „Washington Wizards“ aprangą vilkėjęs taškų rinkėjas pasižymėjo visai kitokiomis istorijomis. NBA čempiono Gleno Rice'o sūnus dar koledže įkliuvo policijai, kai vairavo neblaivus, o prieš tai paleido šūvius prie naktinio klubo. Į viešumą vėliau pateko istorijos, kaip jis be žinios bėgo iš Filipinų klubo ar smogė komandos draugui Izraelyje.

Jeigu tik per 4 sezonus 10 komandų pakeitęs 29-erių talentas išsilaikys Utenoje visą sezoną, jis taps geriausiai apmokamu „Juventus“ krepšininku šį sezoną.

27-22. Dovis Bičkauskis (~7 tūkst.)

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis

Aukštesniame lygyje kojas apšilęs 26-erių gynėjas ruošiasi antrajam sezonui su „Ryto“ marškinėliais. Dovis kaip niekas kitas žino, kas yra kantrus darbas. Vienas darbščiausių LKL žaidėjų padaręs reikiamas korekcijas vasarą ketina įrodyti, kodėl vertas ne tik pernai sutarto uždarbio, bet ir vietos aukšto lygio ekipoje. 15min žiniomis, Vilniaus klubas norėtų, jog 191 cm ūgio krepšininkas susimažintų atlyginimą.

27-22. Rokas Gustys (~7 tūkst.)

rytasvilnius.lt nuotr./Rolandas Jarutis ir Rokas Gustys
rytasvilnius.lt nuotr./Rolandas Jarutis ir Rokas Gustys

Praėjusį sezoną geriau už Roką Gustį Lietuvoje dėl atšokusių kamuolių grūmėsi tik Laurynas Birutis (vid. 6,5 kam.). 26 metų centras dabar sieks dar sunkesnio tikslo – stumdysis dėl pripažinimo Vilniaus „Ryto“ komandoje. Už solidžią išpirką Šiaulius palikęs galingo sudėjimo centras turės gerą šansą įsitvirtinti ekipoje sezono pradžioje, nes „Ryto“ priekinėje linijoje šiuo metu tik keturi krepšininkai. Tačiau perėjimas iš LKL apatinės lentelės pusės komandų į turnyro favoritus niekada nebuvo paprastas.

27-22. Marinas Maričius (~7 tūkst.)

FIBA nuotr./Marinas Maričius
FIBA nuotr./Marinas Maričius

„Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas liko ištikimas senajai krepšinio mokyklai ir pasikvietė būtent tokio stiliaus vidurio puolėją. 26 metų 211 cm ūgio kroatas dėl greičio stokos gali turėti problemų ginantis, tačiau puolime jis bus pavojingas bet kuriam varžovui. Jau per pirmąsias dvejas draugiškas rungtynes atvykėlis rinko vid. po 13 taškų ir 8,5 atkovoto kamuolio.

21-20. Demetrius Jacksonas (~9 tūkst.)

rytasvilnius.lt/Demetrius Jacksonas
rytasvilnius.lt/Demetrius Jacksonas

25-erių amerikietis bandė įsitvirtinti trijose skirtingose NBA komandose. Tačiau per 26 rungtynes stipriausios krepšinio lygos klubai nepatikėjo 185 cm ūgio mažylio galimybėmis NBA. Užtat greitai aikštėje užsidegančiu krepšininku tiki Vilniaus „Rytas“. Sostinės klubas D.Jacksonui bus pirmasis Europoje.

Vilniečiams pavyko prisikviesti gynėją finansiškai palankiomis sąlygomis. Visai kaip ir dar du kitus naujokus iš JAV. Triukas slypi lanksčiose kontrakto sąlygose – sezono metu „Ryto“ legionieriai turės langą palikti Vilnių, jeigu sulauks solidesnių pasiūlymų.

21-20. Gytis Masiulis (~9 tūkst.)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Talentingas 22 metų 207 cm ūgio puolėjas vasarą turėjo daug viliojančių pasiūlymų. Aukštaūgį į Vilnių kvietė „Rytas“ – atsisakė. Pasirašyti naują ilgametę sutartį, bet toliau žaisti nuomos sąlygomis, siūlė ir Kauno „Žalgiris“. Tačiau G.Masiulis pasirinko drąsiai.

Jis nusitraukė dar metus galiojusią sutartį su Kauno „Žalgiriu“, už ką, 15min žiniomis, dar gavo kompensaciją, ir tapęs laisvuoju agentu pasirinko galimybę pasirodyti Europos taurės klube pas aukštaūgius atskleidžiantį trenerį. G.Masiuliui tai bus labai svarbus sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius