Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už baseine nuskendusį vaiką teisiama direktorė bandė „skandinti“ ir prokurorę: kaltinimai – iš piršto laužti?

Sostinės sporto klubo baseine nuskendo suaugusiųjų neprižiūrėtas mažametis, bet kuo čia dėta „Impuls“ direktorė? Tokį klausimą kelia kaltinamosios gynėjai ir pati (dabar jau buvusi) klubo vadovė, pasirinkusi ne gynybos, o puolimo taktiką – siekti prokuratūros kaltinimus pripažinti brokuotais ir nevertais nagrinėjimo teisme.
Atsakomybę už sporto klubo baseine nuskendusį mažametį auklėtinį reikės įvertinti teismui.
Atsakomybę už sporto klubo baseine nuskendusį mažametį auklėtinį reikės įvertinti teismui. / 15min koliažas

Garsiame Vilniaus sporto ir laisvalaikio klube įvykusi drama, kuomet baseine treniruotės metu nuskendo 7 metų berniukas, buvo sukrėtusi visą Lietuvą, tačiau vėliau istorija tiesiog nutilo. Tiesa, praėjusiais metais prokuratūra skelbė baudžiamąją bylą užbaigusi, tačiau mėnesiai bėga, o joks teismas taip ir neprasideda.

15min sužinojo, kad jau kurį laiką vyksta nuožmus ir permainingas mūšis – ne tam, kad pagaliau būtų įvykdytas teisingumas, o kad jokios baudžiamosios bylos galbūt ir apskritai nebūtų.

Prokuratūros, pateikusios valstybinį kaltinimą buvusiai „Impuls“ vadovei dėl pareigų neatlikimo ir neatsargaus gyvybės atėmimo, pirmasis šaltas dušas laukė dar neprasidėjus įprastam teisminiam bylos svarstymui.

Kaltinamoji ir jos advokatas Vilniaus miesto apylinkės teismui įteikė protestą: esą prokurorės suformuluoti kaltinimai yra nekorektiški, netikslūs, abstraktūs ir kitaip ydingi. Tokie, nuo kurių neįmanoma gintis. Tad gynybos pareikalauta išeitis – pripažinti net 27 mėnesius tirtą bylą broku ir grąžinti Vilniaus apygardos prokuratūrai.

„Skandinamą“ bylą kuruojančiai prokurorei teko ne tik nenuleisti rankų, bet ir pasiraitoti rankoves.

Būtent tokį sprendimą Vilniaus miesto apylinkės teismas, užuot ėmęsis nagrinėti bylą iš esmės, ir priėmė – įvardijo kaltinamojo akto trūkumus esminiais, kuomet baudžiamasis procesas Temidės rūmuose apskritai nėra galimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius