-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diktatūrų silpnoji vieta, arba Kodėl kieti vyrukai ne tokie ir kieti

Neseniai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė palaikantis konstitucijos pakeitimą, suteiksiantį jam dar dvi kadencijas. Kai šios kadencijos baigsis 2035 metais, jam bus 84-eri ir, jei viskas vyks taip, kaip prezidentas numatė, jis bus ilgiausiai valdantis lyderis Rusijos istorijoje.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors V.Putino politinis ilgaamžiškumas yra gana išskirtinis bruožas, Rusijos posūkis į personalizuotą valdžią, kurioje politinė galia vis labiau koncentruojasi viename asmenyje, atspindi platesnę tendenciją.

Pavyzdžiui, Kinija, palyginti neseniai rėmė vienpartinę tvarką, kurioje elitas dalijosi valdžia ir palaikė funkcinį aukščiausiojo posto paveldėjimo mechanizmą. Tačiau per pastaruosius porą metų Kinijos prezidentas Xi Jinpingas panaikino kadencijų apribojimus ir sutelkė politinę galią savo rankose, dažnai kitų institucijų, tokių kaip Kinijos Komunistų partija ir kariuomenė, sąskaita.

Kitos šalys, tokios kaip Turkija, kuriai vadovauja Recepas Tayyipas Erdoganas, ir Filipinai, vadovaujamos Rodrigo Dutertės, taip pat pastebi, kad jų režimai susilieja su aukščiausioje valdžioje esančiu asmeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius