Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminas Kulikauskas: Reiktų dar vieno paminklo. „Kalašnikovo“ šūviams į mūsų laisvę

Kas nesutiks, jog jau kelinti metai gyvename paminklais – ir ne tiek jų griovimu ar statymu, kiek nesibaigiančiu erzeliu, kaskart sukunkuliuojančiu vos nukritus naujai idėjai.
Sovietų desantininkų atakos momentas: virš žmonių galvų matyti kulkų pataikymų į pastatą pėdsakai / Spaudos rūmai
Sovietų desantininkų atakos momentas: virš žmonių galvų matyti kulkų pataikymų į pastatą pėdsakai / Spaudos rūmai / Marijono Baranausko nuotr./Asmeninio albumo nuotr.

Tų idėjų daug ir visokių – dažniausiai monumentalių ir valstybiškai–istoriškai reikšmingų (ką jau čia smulkintis). Aš turiu seną, pigią ir mažutę.* Ją įvairiose internetų vietose (padedamas gero bičiulio Justino Žilinsko) vis paminiu jau gal nuo kokių 2007-ųjų ir šiandien tik džiaugiuosi gavęs progą užsilipti ant aukštesnės statinės.

Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Kulikauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Kulikauskas

Taigi – kitąmet, kaip ir šiemet, ir pernai ir jau daugybę metų, mes vėl neišvengiamai turėsime sausio mėnesį su daug kalbų apie 1991 m. kovoje dėl Laisvės sudėtas aukas.

Turiu trumpą ir konkretų pasiūlymą – nuimti nuo virš įėjimo į Vilniaus spaudos rūmus esančio fasado ten kabančius reklaminius stendus. Ir apnuoginti vieną iš 1991 m. sausio mėnesio randų: sovietų desantininko iš automato paleistos šūvių serijos pėdsakus – kulkų pataikymų žymes Spaudos rūmų sienoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius