-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kurie aukšti JAV pareigūnai vis dar neigia, kad rasizmas yra problema. Kada jie praregės?

Po to, kai George'as Floydas tapo dar vienu beginkliu afroamerikiečiu, kurį nužudė policijos pareigūnas. Po to, kai virto automobiliai ir degė miestai. Po to, kai piktų žmonių minios užplūdo mūsų gatves. Po visų šių įvykių baltasis vyras, užimantis įspūdingai skambančias pareigas, nuvyko į CNN paaiškinti, kas vyksta.
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nemanau, kad egzistuoja sisteminis rasizmas, – pareiškė Nacionalinio saugumo patarėjas Robertas C.O'Brienas. – Manau, kad 99,9 proc. mūsų teisėsaugos pareigūnų yra šaunūs amerikiečiai.“ Tada kodėl šiems šauniems amerikiečiams taip sunku susitvardyti ir nežudyti beginklių juodaodžių?

Pasak R.C.O'Brieno, keli „supuvę obuoliai juodina teisėsaugos reputaciją“. Nežinojau, ar juoktis, ar verkti. Ne todėl, kad būčiau išgirdęs ką nors naujo. R.C.O'Brienas atstovauja minties mokyklai, populiariai tarp tų, kurie nesugeba pažvelgti į akis bjauriai šios šalies tiesai.

Jiems rasizmas yra individo charakterio yda, tarsi blogos nuotaikos epizodas. Taip, tokiam žmogui reikia pasistengti susitvardyti, tačiau ši būdo ypatybė neturi platesnių pasekmių. Vis dėlto, jei rasizmas būtų tik retas individualus trūkumas, vienas iš kitų trijų pareigūnų, buvusių vietoje, kai Mineapolio policininkas Derekas Chauvinas beveik devynias minutes laikė keliu prispaudęs George'o Floydo kaklą, tikrai būtų įsikišęs prieš įvykstant tragedijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius