-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kibernetinio amžiaus vaikai: kaip užtikrinti jų saugumą?

Remiantis duomenimis, dabar vaikai internetu naudojasi labiau nei bet kada anksčiau, ir nepanašu, kad ši tendencija keistųsi. Tyrimai rodo, kad trys iš penkių vaikų dabar naudojasi internetu namuose. Tai sudaro 60 procentų, palyginti su tik 11 procentų 1997 m. Manoma, kad 8-18 metų vaikai maždaug 45 valandas per savaitę praleidžia prie ekranų.
Kibernetinis saugumas
Kibernetinis saugumas / 123RF.com nuotr.

Tai reiškia, kad  kone kiekviename vaikystės etape tėvai susiduria su poreikiu mokyti savo vaikus apie interneto saugą, ir tai reikia daryti vis jaunesniame amžiuje. 

Laikas pasikalbėti 

Yra daugybė dalykų, kuriuos tėvai turi padėti savo vaikams suprasti. Viena iš tėvų pareigų – aktyvus vaikų švietimas apie interneto saugumą ir mokymas, kaip naudotis internetu saugiai.

Kalbant apie šią, su internetu augančią kartą, beveik neįmanoma tiksliai nustatyti amžiaus, kada vaikai nesinaudoja internetu. Kadangi internetas pasiekiamas beveik visur, o tai, kaip juo naudojamės nuolat keičiasi, lygiai kaip keičiasi ir platformos bei algoritmai, svarbu pripažinti, kad asmens kibernetinis saugumas nėra tema, kurią galime paliesti, „kai vaikai jau pakankamai suaugę“.

Z kartos nariai yra skaitmeninio pasaulio gyventojai, nes internetu ir mobiliaisiais įrenginiais jie naudojosi praktiškai nuo kūdikystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius