-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl koronavirusas vieniems – tik lengvas peršalimas, o kitiems – mirtina liga?

COVID-19 gali užklupti staiga. Kovo pradžioje 37 metų rašytoją iš San Fransisko F.T.Kolą apėmė silpnumas, ji ėmė šiek tiek karščiuoti, jai maudė kūną. Moteris nusprendė izoliuotis savo namuose.
Šeima serga
Šeima serga / 123RF.com nuotr.

Savaitę gyvenimas plaukė ramiai, kol vieną dieną, bandydama sukrauti indus į indaplovę, ji pasijuto keistai išsekusi. Gydytojas rekomendavo nueiti į Stanfordo universiteto koronaviruso testavimo punktą.

„Prisimenu, kad laukiau savo automobilyje, o gydytojai, dėvintys [apsaugines priemones], su manimi elgėsi kaip su užkrato šaltiniu“, – pasakojo ji man mūsų virtualaus interviu metu. – Jaučiausi, lyg kelčiau biologinį pavojų – taip ir buvo.“

Gydytojai įkišo jai ilgą tamponėlį į vieną šnervę, paėmė mėginį ir išsiuntė namo laukti rezultatų. Tą naktį gulėdama lovoje ji ėmė drebėti, apimta stipriausio kada nors gyvenime patirto šaltkrėčio. „Mano dantys taip stipriai kaleno, kad bijojau, kad jie sutrupės“, – pasakojo ji. Tada prasidėjo haliucinacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius