-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Matulaitytė-Feldhausen: Vajezau, Lietuvoje senukus žudo! Ir man tai patinka!

Žudo. Lietuvoje senolius žudo. Tikrai žudo. Senukus ir tuos žudo. Tiesa, dar reikėtų išsiaiškinti – kas gi juos žudo? Viena yra aišku – Lietuvoje vykdomas senolių genocidas. Atvirai, visur, viešose vietose. Skamba žiauriai? O taip! Genocidas ir yra labai žiaurus. Europos viduryje. Taikos metu. Bet dar žiauriau už senukų genocidą yra mūsų elgesys su žodžiais bei žodžių junginiais – šitai išties šiurpina.
Milda Matulaitytė su petnešomis
Milda Matulaitytė su petnešomis / Asmeninio albumo nuotr.

Įsibėgėjus karantinui, įsibėgėjo ir nesibaigiantis dirbtinis sąmyšis, kilęs aplink senolius. Vieni tai vadina rūpesčiu dėl vyresnės žmonių grupės orumo, kiti – dėl jų sveikatos, kartu ir psichologinės. Tretieji gi, patys patenkantys į kategoriją „60+“, jaučiasi nuskriausti, atstumti, nereikalingi. Ir. Ir – diskriminuojami.

Ir vėl tarsi netyčia yra pavartojamas tas žiaurusis žodžių junginys: senolių genocidas.

Ir vėl tarsi netyčia yra pavartojamas tas žiaurusis žodžių junginys: senolių genocidas. Senolių genocidas yra vykdomas knygynuose, senolių orumas trypiamas parduotuvėse ir kavinėse, ir tik tuose mūsų dievinamuose užsieniuose, ten tai jau žmonės, kartu ir senukai, yra gerbiami, ne taip, kaip pas mus.

Butaforinis teiginys „kitur tai senolius gerbia“ skamba lygiai taip pat, kaip ir „Amerikoje visi žmonės stori“ ar „visi vyrai kiaulės“. Jis – niekinis. Niekuo nepagrįstas. Bet mes nebūtume mes, jei nesižavėtume tuščiais, lozunginiais, iš piršto laužtais teiginiais.

Čia pat jums galėčiau pateikti tikrų atvejų iš brangiai apmokamų Vokietijos ar Šveicarijos slaugos ar senelių namų, kur iš bejėgių senolių buvo žiauriausiai tyčiojamasi, šaipomasi, iškritę iš lovų ir nuogi senoliai buvo filmuojami ir visa tai – viešinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius