-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoji Britanija, arba Kas laukia susiskaldžiusios Jungtinės Karalystės

Dar gerokai prieš tai, kai Jungtinė Karalystė sausio pabaigoje oficialiai paliko Europos Sąjungą, „Brexit“ šalyje buvo sukėlęs daugiau nei trejus metus trukusį politinį drebėjimą. Tačiau dulkėms nusėdus, išlindo dar vienas senas siaubas: „Brexit“ galų gale galėtų suskaldyti pačią Jungtinę Karalystę.
Jungtinės Karalystės parlamentas sprendžia dėl „Brexit“ susitarimo
Jungtinės Karalystės parlamentas sprendžia dėl „Brexit“ susitarimo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausias dėmesys tenka Škotijai, kuri 2014 metais balsavo prieš nepriklausomybę. Šiame regione jau seniai gyvuoja energingas nepriklausomybės judėjimas, o dauguma škotų priešinosi „Brexit“. Gruodį valdančioji Škotijos nacionalinė partija oficialiai paprašė leidimo surengti dar vieną referendumą dėl nepriklausomybės.

Vis dėlto realybėje atsiskyrimas yra mažai tikėtinas. „Brexit“ galbūt škotus atskiria politiškai, tačiau ekonomiškai dar labiau susieja juos su Jungtine Karalyste – tiek, kad finansinis sveikas protas greičiausiai paims viršų prieš nacionalistines nuotaikas. Jei ir yra reali grėsmė Didžiosios Britanijos teritoriniam vientisumui, ji kyla ne iš Škotijos, bet iš Šiaurės Airijos, kur išcentrinė „Brexit“ pažadinta jėga gali pasirodyti per daug galinga, kad ją ateinančiais metais būtų galima sutramdyti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius