Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mindaugas Sėjūnas: Kas siekia mus paversti kraujo ir keršto trokštančiais zombiais?

Atslūgus aistroms po masinių riaušių, vykusių Jungtinėse Amerikos Valstijose, kuomet degė pastatai, automobiliai, o gatvėse liejosi kraujas, gera proga pažvelgti į įvykius iš šalies – be priešpriešos, „pasišpilkavimų“ ir įžeidinėjimų. Pamėginkime paanalizuoti, kas, kaip ir kodėl mėgino manipuliuoti mūsų emocijomis, siekiant sukelti tam tikras reakcijas.
Konspiracinės teorijos
Konspiracinės teorijos / 123RF.com nuotr.

Dažniausiai neigiamas. Juk ir 2009 metais, kuomet Andriaus Kubiliaus vadovaujama vyriausybė drastiškai padidino mokesčių naštą, riaušių metu dužo Seimo langai. Ir tik vėliau paaiškėjo, kad smurtą kurstė viena sostinės nusikaltėlių grupuotė, kuri, pasinaudodama neramumais, norėjo apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę.

Šiandien jau pripažįstama, jog neramumų JAV metu pastebėtas didelis Rusijos, Kinijos ir Irano socialinių tinklų aktyvumas. Visgi teigiama, kad ši įtaka buvo greičiausiai kaip papildantis, o ne pagrindinis riaušes lėmęs veiksnys. Taip pat pažymima, jog didžiausią įtaką neramumams turėjo vietinės „Antifa“ ir „Boogaloo“ organizacijos. Pastaroji visais įmanomais būdais mėgino teigti, jog visa tai, kas vyksta – ne kas kita, o antrasis JAV pilietinis karas.

Kilus masiniams neramumams, matyt, išsigandęs, kad riaušės apims dar platesnius visuomenės sluoksnius, tviteryje žinutę suraitė ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas: „Tai ANTIFA ir kairieji radikalai. Nekaltinkit kitų!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius