-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelengva užduotis ekspertams – nustatyti, kada COVID-19 išties prasmuko į šalį

Neabejojama, kad sausį koronavirusas jau plito JAV. Neseniai Kalifornijos Santa Klaros apskritis pranešė, kad moters, mirusios vasario 6 dieną, kūno audiniuose buvo rasta koronaviruso.
Gydytoja laboratorijoje
Gydytoja laboratorijoje / National Cancer Institute nuotr./ Unsplash nuotr.

Ji nebuvo išvykusi už šalies ribų ir remiantis tuo, kas žinoma apie virusą, moteris turėjo juo užsikrėsti iki sausio 31 dienos. Greičiausiai ji užsikrėtė savaitę ar dvi anksčiau.

Paaiškėjo, kad virusas buvo paplitęs JAV dar gerokai anksčiau, nei įtarėme, ir kelias savaites anksčiau, nei buvo skelbiama atsižvelgiant į ankstesnius oficialius perdavimo bendruomenėse duomenis.

Iš visų dalykų, kurių mes vis dar nežinome apie SARS-CoV-2 (sklidimas oru, gydymo būdai, mirtys), aktualiausias atrodo žmonių, užsikrėtusiųjų sausį, skaičius.

Patikimas įvertinimas galėtų padėti nustatyti, kaip blogai JAV iš pradžių reagavo į pandemiją. Mes jau žinome, kad vyriausybei iki kovo 1 dienos nepavyko nustatyti 28 000 infekcijų. Tad kiek mes apskritai vėlavome imtis priemonių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius