Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepaprastoji klimato padėtis pasaulyje skelbiama viena po kitos. Kas toliau?

Kiek anksčiau šį mėnesį Barselonos, San Diego, Bostono ir Nòtingamo miestai oficialiai paskelbė ekstremaliąją klimato padėtį. Taip prasideda metai, kai greičiausiai girdėsime labai daug panašių pilietinių pareiškimų. Valstybės, regionai ir miestai stengiasi reaguoti į šylantį pasaulį ir sušvelninti pokyčių padarinius.
Oro tarša
Oro tarša / 123RF.com nuotr.

„Mes nebegalime sau leisti sakyti, kad turime veikti dėl savo vaikų ir anūkų ateities. Poveikis jaučiamas jau dabar“, – „Quartz“ sakė Bostono miesto tarybos narys Mattas O’Malley.

M.O'Malley ir pasiūlė šio mėnesio pradžioje miesto paviešintą nepaprastosios padėties klimato srityje deklaraciją.

1 330 vyriausybių priėmė nuostatas, skelbiančias nepaprastąją klimato padėtį.

„Cedamia“ duomenimis, 1 330 vyriausybių priėmė nuostatas, skelbiančias nepaprastąją klimato padėtį. Kartu sudėjus, šiose vietovėse gyvena daugiau nei 814 milijonų gyventojų, t.y. beveik kas dešimtas pasaulio žmogus gyvena tokį pareiškimą paskelbusioje bendruomenėje.

Nors pirmąją nepaprastąją klimato padėtį 2016 metais paskelbė Darebinas Australijoje, 98% vėlesnių pareiškimų buvo paskelbta pernai, t. y., 2019 metais. Tokius pareiškimus paskelbė ir maži miesteliai, ir ištisos valstybės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius