Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

„Quartz“: „Tesla“ saulės energijos kolektorių gamyklos darbuotojai kaltina vadovybę rasizmu

„Tesla“ saulės energijos kolektorių gamyklos Bafale (Niujorko valstija) darbuotojai skundžiasi rasizmu ir diskriminacija darbovietėje. Jie pateikė oficialų skundą JAV lygių įdarbinimo galimybių komisijai (angl. Equal Employment Opportunity Commission, EEOC) ir valstijos Žmogaus teisių skyriui.
„Tesla“
„Tesla“ / 123RF.com nuotr.

CBS naujienų agentūros filialo Bafale „News 4“ atliktame tyrime kalbama apie atokią gamyklą, kurios vadovai nedraugiškai nusiteikę juodaodžių ir Lotynų Amerikos kilmės darbininkų atžvilgiu, kur darbuotojai nesivaržydami vartoja įžeidžiamus epitetus, o tautinių mažumų atstovų galimybės būti paaukštintiems labai menkos.

Pasak dviejų „News 4“ apklaustų darbuotojų, kurie buvo atleisti, iki šiol pasitaikydavę paviršutiniški bandymai išspręsti šią problemą nedavė rezultatų. Sausio mėnesį nuvilnijus atleidimų bangai buvo panaikintos 57 darbo vietos, 80 proc. iš jų priklausė mažumų atstovams.

Darbuotojai teigia, kad tai nebuvo atsitiktinumas. 

„Dirbdamas dažnai girdėdavau rasistinius epitetus ir šmeižtą“, – laiške, atsiųstame „News 4“, rašė buvęs darbuotojas. „Kai pasiskųsdavau vadovui dėl rasistinių replikų, atrodydavo, kad jis paminėdavo situaciją baltiesiems kolegoms, bet niekada nė nemėgino pasikalbėti apie tai, kas vyksta, su nė vienu juodaodžiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius