-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip per pastaruosius 25 metus pasikeitė mūsų darbovietės? Geriausios ir blogiausios tendencijos

Kai „Fast Company“ pirmą kartą pasirodė 1995 metais su šūkiu „work is personal“ (liet. „darbas yra asmeniška“), darbo vietos gerokai skyrėsi šiandieninių.
Biuras
Biuras / 123RF.com nuotr.

Daugelis pokyčių yra pastarųjų dviejų su puse dešimtmečio technologinės pažangos pavyzdžiai (pavyzdžiui, „Slack“ pakeitė elektroninį paštą, kuris savo ruožtu pakeitė faksogramas). Tačiau tikroji darboviečių evoliucija buvo ta, kad darbas tapo asmeniškesnis – ir gerąja, ir blogąją prasme.

Įmonėse nedirba vien robotai (kol kas!), jose dirba žmonės. Vieni geriausių pokyčių per pastaruosius 25 metus buvo darbuotojų žmogiškumo pripažinimas: nuo augančių pastangų skatinti įvairovę ir įtrauktį iki moterų ir vyrų darbo užmokesčio skirtumų mažinimo, lankstesnio darbo grafiko ir #MeToo judėjimo.

Vis dėlto tai nebuvo vien tolygus kilimas įkalnėn. Pažanga daugelyje sričių buvo skausmingai lėta, o kai kurie mūsų darbo pokyčiai (ypač dabar) kėsinasi įsiskverbti į likusį mūsų gyvenimą. Šiame straipsnyje mes norime apžvelgti geriausias ir blogiausias darboviečių tendencijas, kurias pastebėjome per visą savo gyvavimo laiką. Šis sąrašas jokiu būdu nėra baigtinis (ar jis nėra joks reitingas), ir, žinoma, ne visos tendencijos yra grynai „geros“ ar „blogos“. Bet atsigręžę į tai, kas buvo, galime nuspėti, kokia linkme einame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius