Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ko reikia įmonei – charizmatiško lyderio ar pedantiško vadybininko? Ar įmanoma suderinti priešybes?

Būti vadybininku nėra labai seksualu, ar ne? Pats žodis mums asocijuojasi su sausu valdymu, mėginimu kontroliuoti sistemą ir užtikrinti, kad ji veiktų. Kita vertus, būti lyderiu reiškia kone tą patį, ką būti roko žvaigžde – lyderiai yra įtakingi, galingi, jais žavimasi, iš jų imami interviu ir apie juos rašomos knygos.
Lyderė
Lyderė / 123RF.com nuotr.

Netgi jų asmeninis gyvenimas tampa paskalų objektu. O kam kada nors buvo įdomus asmeninis kada ir aukšto lygio vadybininko gyvenimas? Vis dėlto, ypač tokiu metu kaip dabar, kai abejojama kiekvienu verslo principu, verta pasidomėti, ar žavieji lyderiai taip pat neturėtų būti... na, kompetentingi?

Man labai patiko INSEAD organizacinį elgesį tyrinėjančio docento Gianpiero Petriglieri komentaras, publikuotas Vadybos atradimų akademijos (angl. Academy of Management Discoveries) tinklapyje.

Man tai pasirodė stebėtinai tikslus akademinių ir praktinių gebėjimų derinio apibendrinimas, kuris padeda suprasti, kodėl kai kurie žmonės tiesiog valdo įmonę ar organizaciją, o kai kurie, atrodo veržliai šuoliuoja pirmyn ant stebuklingų žirgų. G.Petriglieri paaiškina, kaip tyrimai aiškiai parodo skirtumą tarp dviejų asmenybės tipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius