Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur butus šluoja, o kur rinka merdi: TOP 5 Vilniaus rajonai

2019-ieji nustebino nekilnojamojo turto rinkos žaidėjus – Vilniuje ne tik daugėjo pastatytų butų, bet tempais nenusileido ir pardavimai. Pasigirdo tokių kalbų, kad jei ir toliau žmonės taip pirks butus, 2020 plėtotojai susidurs su dideliais iššūkiais. 15min paklausė ekspertų: kurie sostinės rajonai buvo populiariausi 2019 metais?
Vilnius žiemą
Vilnius žiemą / Vilniaus miesto savivaldybė

Kol kas dar nėra galutinių duomenų, bet nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ duomenimis, prognozuojama, kad Vilniuje butų kainų augimas 2019 metais turėjo pasiekti 5 proc., o daugiabučiuose turėjo būti įrengta apie 4,5–4,7 tūkst. butų.

2019 metais kiekvieną mėnesį sostinėje būdavo parduodama apie 500 naujų butų. Prognozuojama, kad 2019 metais turėjo būti parduota daugiau nei 1,5 tūkst. butų nei 2018 metais.

PLAČIAU APIE NT RINKĄ 2019 METAIS SKAITYKITE: Metai rekordininkai: 2019-ieji susuko protą tiek NT pirkėjams, tiek pardavėjams

O kurie rajonai populiarūs tarp naujo būsto pirkėjų? To paklausėme nekilnojamojo turto grupės „Inreal“ NT analitikės Kotrynos Griško. Ji atkreipia dėmesį, kad net penkiuose sostinės rajonuose per 12 mėnesių sudaryta 60 proc. sandorių pirminėje būsto rinkoje. Tiesa, ji vertina rezultatus nuo 2018 metų gruodžio iki 2019 metų lapkričio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kotryna Griško
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kotryna Griško

Populiariausi Vilniaus rajonai

2019-aisiais Šnipiškių rajone vyko pati aktyviausia nekilnojamojo turto (NT) plėtra. Per 12 mėnesių čia parduoti 796 butai – 14,3 proc. visų sandorių pirminėje Vilniaus būsto rinkoje. Plėtotojai pasiūlė 726 naujus butus.

K.Griško teigimu, tokį populiarumą lėmė pasikeitęs rajono įvaizdis, kuris tapo naujuoju miesto centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius