-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MIT Technology“. Žvilgsnis iš arčiau: „Microsoft“ komanda seka pavojingiausius pasaulyje programišius

Nuo kibernetinių išpuolių Sočio olimpinėse žaidynėse iki milijardus dolerių kainuojančios Šiaurės Korėjos kenkimo programinės įrangos: kaip technologijų milžinė „Microsoft“ stebi valdžios finansuojamus programišius bet kuriame pasaulio taške?
„Microsoft“
„Microsoft“ / 123RF.com nuotr.

Kai neseniai  „Microsoft“ su Pentagonu pasirašė 10 mlrd. USD vertės sutartį  dėl JAV armijos debesijos sistemų pakeitimo ir prieglobos, kartu su maišu pinigų atėjo ir iššūkis, kurį galima buvo numanyti: ar „Microsft“ pajėgs apsaugoti Pentagono sistemas nuo geriausiai finansuojamų, atkakliausių ir rafinuočiausių pasaulyje programišių?

Strateginių ir tarptautinių studijų centro viceprezidento Jameso Lewiso teigimu, „programišiai jas atakuoja kiaurą parą.“

Tai, kad ypač pelningą sutartį dėl debesijos paslaugų laimėjo „Microsoft“, o ne jos konkurentė „Amazon“, reiškia, kad viena iš svarbiausių pasaulyje žvalgybos duomenų rinkimo struktūrų dabar įsikūrusi miškuose už Sietlo. Kadaise tokio tipo struktūrų būstinės būdavo išimtinai tik JAV sostinėje Vašingtone. O dabar šimtai inžinierių ir žvalgybos analitikų nuošaliame Vašingtono valstijos kampelyje stebi ir stabdo viso pasaulio valdžios finansuojamų programišių, kurių skaičius sparčiai auga, atakas.

Vadinamosios MSTIC („Microsoft“ grėsmių žvalgybos centro) komandos narių dėmesio centre – galimos grėsmės. Viena grupė atsakinga už Rusijos programišius sąlyginiu pavadinimu „Stroncis“, kita stebi Šiaurės Korėjos programišius sąlyginiu pavadinimu „Cinkas“, o dar viena – Irano programišius sąlyginiu pavadinimu „Holmis“. MSTIC seka ne tik daugiau 70 valdžios finansuojamų grėsmių grupių, kurioms suteikti sąlyginiai pavadinimai, bet ir daug kitų bevardžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius