Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Naktinio Vilniaus avilio“ konkursas: kokie ryšiai sieja vieną komisijos narį ir konkurso laimėtoją?

Viešasis konkursas dėl Vilniaus miesto savivaldybei priklausančių patalpų Vilniaus gatvėje baigėsi pernai gegužę, bet aistros dėl jo nenurimsta iki šiol. Pralaimėjusioji pusė ėmė platinti užuominas, kad vienas konkurso komisijos narys – Antanas Mikalauskas gali būti susijęs su konkurso laimėtojais. 15min išsiaiškino, kad nepraėjus nė mėnesiui po balsavimo, A.Mikalauskas dalyvavo su konkursą laimėjusia viešąja įstaiga „Idėja miestui“ susijusio prodiuserio Igno Rusilo vestuvėse.
„Radistai“ Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, Antanas Mikalauskas ir Ignas Rusilas
Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, Antanas Mikalauskas ir Ignas Rusilas / 15min nuotr.

A.Mikalauskas bei I.Rusilas, bendraudami su 15min, neslėpė esantys pažįstami, tačiau kategoriškai neigė, kad tai kažkaip galėjo nulemti A.Mikalausko vertinimą.

Pats komisijos narys pabrėžia net nežinojęs, kad I.Rusilas yra susijęs su konkurso laimėtoju, nes komisijai pateiktuose dokumentuose nebuvo jo pavardės, o I.Rusilas savo ruožtu tikina nežinojęs, kas dirbo atrankos komisijoje.

Norėjo kaip geriau, išėjo kaip visada

Paskutinę praėjusiųjų metų gegužės dieną Vilniaus miesto savivaldybė baigė „Naktinio Vilniaus avilio“ operatoriaus konkursą. Jo nugalėtoja tapo ir teisę pigiai išsinuomoti patalpas Vilniaus gatvėje įgijo viešoji įstaiga „Idėja miestui“.

Savivaldybė nori, kad Vilniaus gatvės 22 numeriu pažymėtose dviejų aukštų patalpose būtų ne tik kilnojami bokalai, bet ir vykdoma narkotikų, alkoholio vartojimo prevencinė veikla.

Tačiau įsisukus teismams ir abipusiams kaltinimams, gražūs norai kol kas pakibo ore.

„Naktinio Vilniaus avilio“ konkurse, be jo laimėtojos „Idėjos miestui“, dalyvavo įmonė „Pramogų verslo idėjos“, kuriai priklauso minėtose patalpose veikęs baras „Vėjai“. Plotą verslininkai nuomojosi iš savivaldybės.

Paskutinėmis „Vėjų“ gyvavimo dienomis baro feisbuko paskyroje pasirodė užuominų apie vieno iš komisijos narių ryšius su konkurso laimėtoju.

Netruko paaiškėti, kad čia kalbama apie buvusį Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentą A.Mikalauską.

Ką sako dokumentai?

Registrų centro duomenimis, konkursą laimėjusią viešąją įstaigą „Idėja miestui“ yra įsteigę ne tik Radistų vardu žinomi pramogų verslo atstovai Jonas Nainys bei Rolandas Mackevičius, bet ir įmonė „Magnet LT“, kuriai nuo 2019m. gegužės vadovauja prodiuseris I.Rusilas.

I.Rusilas praeityje yra vadovavęs ekspediciją „Misija Sibiras“ rengiančiam labdaros ir paramos fondui „Jauniems“.

LiJOT yra minėto labdaros fondo steigėja ir dalininkė.

Pagal Registrų centro išrašus, abiejų organizacijų vadovais vienu metu A.Mikalauskas ir I.Rusilas buvo, tačiau labai trumpai: A.Mikalauskas LiJOT prezidentu išrinktas 2017-ųjų spalio 21 dieną, I.Rusilas iš fondo „Jauniems“ vadovų pasitraukė tų pačių metų spalio 30 dieną.

Tiesa, dokumentai rodo, kad I.Rusilas iškart fondo nepaliko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Misija Sibiras' 18
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Misija Sibiras' 18

Registrų centre yra fondo „Jauniems“ dalininkų susitikimo protokolas, iš kurio matyti, kad A.Mikalausko siūlymu atšauktas iš fondo vadovų I.Rusilas tapo fondo projektų koordinatoriumi.

„Naktinio Vilniaus avilio“ konkurso komisija balsavo praėjusiųjų metų gegužės 30 dieną, o birželio 21-ąją sostinės restorano „Stikliai“ kiemelyje I.Rusilas šventė vestuves.

Portalas delfi.lt, kurio vykdančiuoju prodiuseriu dirba I.Rusilas, tuomet rašė, kad privačioje šventėje dalyvavo per 100 kviestinių svečių. Iš nuotraukų matyti, kad vienas iš jų buvo A.Mikalauskas.

Ar būdamas „Naktinio Vilniaus avilio“ komisijos nariu A.Mikalauskas neturėjo bent jau deklaruoti ryšį su I.Rusilu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius