Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neoficialus Lietuvos „vienaragis“ kratosi startuolio vardo: per trejus metus – trigubai daugiau darbuotojų

Neoficialiu Lietuvos vienaragiu vadinamas „Tesonet“ stengiasi atsikratyti startuolio įvaizdžio. Interviu 15min bendrovės personalo vadovė Monika Okmanė pasakojo, jog per pastaruosius trejus metus darbuotojų skaičius padvigubėjo, o iki kitų metų pradžios turėtų patrigubėti. Tačiau kompanija viešai apie save nekalba ir nesigiria, ypač Lietuvoje.
„Tesonet“
„Tesonet“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos informacinių technologijų įmonę „Tesonet“ 2008 metais įkūrė Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas. M.Okmanė pasakojo, kad tais metais verslininkai dirbo su galvosūkių žaidimu, kurį kūrė žaidimų gigantei „EA Games“.

„Šlifavo jie tą projektą ir kai nunešė „EA Games“ paruoštą produktą, jiems buvo atsakyta, jog rinka dabar persipildžiusi ir dvejų metų darbo dabar nebereikia“, – prisiminė ji.

Komanda tuomet nusprendė plėtoti idėjas toliau ir 2010-ais suprato, jog nėra tinkamo kibernetinio saugumo sprendimo. Komanda kūrė vieną po kito produktus, bet tik 35-as produktas, kurį iškart pasiūlė užsienio rinkoms, ir tapo įmonės sėkmės istorija.

„Kibernetinio saugumo produktas buvo tas, kuris išnešė įmonę į dabartinę situaciją“, – 15min tikino M.Okmanė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Okmanė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Okmanė

Dar 2014 metais 7 žmonių komanda tilpo 40 kvadratinių metrų plote ir, pasak M.Okmanės, niekas į „Tesonet“ eiti dirbti nenorėjo. Tačiau dabar įmonė vien Vilniuje turi 12 biurų bei daugiau nei tūkstantį darbuotojų. Taip pat bendrovė yra investavusi į tokias įmones kaip „Hostinger“.

„Nebevadiname savęs vien tik kibernetinio saugumo įmone, labiau koduojame kaip akceleratorių. Visi produktai, tiek kibernetinio saugumo, tiek ne, yra nutaikyti į užsienį. Lietuvoje tų vardų net neminime. Produktus pardavinėjame daugiau nei 80 pasaulio šalių. Vystome produktus ir esame prisijungę prie kitų projektų“, – aiškino M.Okmanė.

Nenori būti vadinami „vienaragiu“

Įmonės pagrindinės rinkos – Australija, Kanada, Amerika, Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija bei Azijos šalys.

„Viską pasiekėme be išorės investicijų, augimas buvo natūralus, iš savęs“, – sakė ji.

Ekspertų teigimu, „Tesonet“ galima būtų vadinti neoficialiu Lietuvos „vienaragiu“. Vienaragiais vadinami apie 2000-uosius ir vėliau įkurti technologijų startuoliai, kurių rinkos vertė viršija 1 mlrd. dolerių. Vis dėlto, kadangi ši bendrovė nepritraukinėja investuotojų lėšų, jos vertė oficialiai neskelbiama.

Tačiau M.Okmanė teigia, jog kompanija šio titulo ir nesivaiko.

„Nenorime, kad mus taip vadintų, nes „vienaragio“ vardas nėra mūsų tikslas. Nereikia žinomumo per „vienaragį“, siekiame, kad mus Lietuvoje žinotų kaip gerą darbdavį, kuriantį globalius produktus“, – sakė ji.

Pernai žiniasklaidoje kalbėta, jog įmonė ketina žengti į akcijų biržą, tačiau M.Okmanės teigimu, kol kas patvirtintų planų nėra.

„Yra visokių minčių, planų, bet sprendimo nėra. Esame linkę šnekėtis, bet kol kas gerai augame iš savų lėšų“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius