-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininko iš Birštono išmonė – Kalėdų Senelį pas vaikus veža vieninteliu Lietuvoje kalėdomobiliu

31-erių metų Karolis Rutkauskas niekuomet neužsiėmė tik viena veikla. Ilgamečio dviračių nuomos punkto Birštone savininkas prieš keletą metų įsigijo vienintelį tokį Lietuvoje elektromobilį ir ėmė juo rengti ekskursijas. Dabar tokių elektromobilių jo garaže – 4. „Per karantiną dar santechnikos prekių parduotuvę įsigijau“, – nusijuokia Karolis ir ima pasakoti apie naujausią savo idėją – kalėdomobilį.
Karolis Rutkauskas
Karolis Rutkauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Yra žmonių, kurie svajoja dirbti sau, bet niekad taip ir neišdrįsta pradėti kokio verslo. Arba kartą nepavykus, nusispjauna ir daugiau neberizikuoja investuoti. Tačiau yra ir tokių, kaip Karolis, kurie nebijo išbandyti savęs įvairiose veiklose ir jų imasi iškart po kelias. Pirmuosius pinigus užsidirbęs Anglijoje plaudamas indus, jis grįžo į Lietuvą ir netrukus jau darbavosi gitaros mokytoju muzikos mokyklose, vedė ekskursijas Birštone – įsidarbino šio kurorto turizmo informacijos centre.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Karolis Rutkauskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Karolis Rutkauskas

Šimtąjį kartą išgirdęs iš turisto klausimą apie galimybę išsinuomoti dviratį, suprato, kad reikia imtis ir to – nuomoti šias transporto priemones. Taip už 5 tūkst. litų įsigijęs 20 dviračių, nuomos punktą Karolis įkūrė tėvų namuose, šalia pat Žvėrinčiaus miško, kurio takeliais ir smagiausia lėkti su vėjeliu. O kai pabodo darbuotis valdiškoje įstaigoje, pravėrė ir privataus sektoriaus duris – ėmė rūpintis naujai atidaryto „Vytauto mineral SPA“ centro renginiais.

Manote, to pakako? Tikrai ne. Karolis nusprendė įsigyti greitojo maisto prekybos vagonėlį. Išmaišęs juo įvairius festivalius, galiausiai idėjos atsisakė ir ėmė kurti naujus planus. Taip į dviračių nuomotojo, gido ir renginių organizatoriaus garažą iš Kinijos atkeliavo 13 tūkst. eurų vertės vienintelis toks Lietuvoje elektromobilis, skirtas vežioti smalsius turistus. Dabar tokių išskirtinių transporto priemonių jaunasis verslininkas turi jau keturias.

15min nuotr./Dviračių takas Birštone
15min nuotr./Dviračių takas Birštone

Vis dėlto visos šios veiklos – sezoninės, tad pašnekovui ramybės nedavė viena mintis: o ką veikti žiemą? Šių metų balandį Karolis sužinojo, kad uždaroma 22-ejus metus Prienuose veikusi santechnikos prekių parduotuvė. Kodėl neįsigijus šio verslo, ypač jei pažįsti joje nuo pat atidarymo dirbusį pardavėją? Taip Karolis pačiame karantino įkarštyje nėrė į nepažįstamus vandenis – vamzdžių bei kriauklių prekybos pasaulį, ir užsitikrino nuolatines pajamas ištisus metus.

„Nenorėjau, kad ir elektromobiliai stovėtų garaže visą žiemą, tad sumąsčiau naują pramogą – Kalėdų Senelio atvykimą pas vaikus Kalėdomobiliu. Karantinas verčia prisitaikyti“, – šyptelėjo Karolis, prisipažinęs, kad pastaruoju metu bando save stabdyti, nes naujos idėjos nenustoja atakuoti.

Kaip viskas vyks? „Papuoštas elektromobilis atvažiuoja sutartu laiku į kiemą, skamba kalėdinė muzika. Kalėdų Senelis per mikrofoną ar paskambinęs durų skambučiu išsikviečia šeimą į lauką. Išgirdęs savo vardą, manau, vaikas tikrai susidomės. Nusifotografuojame visi prie elektromobilio, paklausome vaiko eilėraščio, įteikiame dovanas, pasivažinėjame po apylinkes“, – pasakoja Karolis.

Karolio Rutkausko nuotr./Kalėdomobilis
Karolio Rutkausko nuotr./Kalėdomobilis

Ir žinote, kas, išklausius visą Karolio veiklos istoriją, labiausiai stebina? Kad iki šiol jis neigia savyje turintis verslininko gyslelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius