-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ išleidžia sumažintą planšetę „iPad mini“

Planšetinių kompiuterių rinkoje karaliaujanti amerikiečių kompanija „Apple“ antradienį pristatė ketvirtosios kartos planšetinį kompiuterį „iPad“ ir sumažintą jo versiją „iPad mini“ su 7,9 colio įstrižainės ekranu.
 „Apple“ viceprezidentas rinkodarai Philas Schilleris demonstruoja „iPad mini“.
„Apple“ viceprezidentas rinkodarai Philas Schilleris demonstruoja „iPad mini“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 iPad „Apple“

Pastarasis įrenginys ir buvo labiausiai laukta „Apple“ naujovė, kurią kompanija pristatė San Chosė (Kalifornija, JAV) vykusiame renginyje.

„iPad mini“ sveria maždaug 308 gramus (kompanijos atstovai jo svorį lygina su užrašų knygute), o jo storis siekia 7,2 milimetro (panašiai kaip pieštukas). Jo ekrano raiška yra 1024 x 768 tšk., t.y. apie 162 taškus colyje, taigi tai nėra „Retina“ ekranas (beje, jo raiška yra mažesnė nei kai kurių konkurentų siūlomų šios kategorijos produktų).

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ viceprezidentas rinkodarai Philas Schilleris demonstruoja „iPad mini“.
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ viceprezidentas rinkodarai Philas Schilleris demonstruoja „iPad mini“.

Mažoji planšetė naudoja dviejų branduolių „Apple A5“ procesorių, turi priekinę kamerą vaizdo pokalbiams ir 5 mln. tšk. raiškos vaizdo kamerą gale, palaiko 4G LTE ryšį. Teigiama, kad be įkrovimo ji galės veikti 10 valandų.

Į akis krenta plonesni įrenginio kraštai – renginyje dalyvavę žurnalistai teigia, kad jis panašus į padidintą „iPhone“.

„iPad mini“ užsisakyti bus galima nuo penktadienio, o prekyba juo prasidės lapkričio 2 dieną. Jis kainuos nuo 329 dolerių ( „Wi-Fi“ versija su 16 GB atmintine) iki 659 dolerių („Wi-Fi“ ir 4G LTE, su 64 GB atmintine). Palyginimui, tokios pat įstrižainės ekraną turinčio „Kindle Fire“ 16 GB versija JAV kainuoja 200 dolerių.

Taip pat renginyje pristatytas ketvirtosios kartos „iPad“, kurio bene svarbiausia naujovė yra „Lightning“ jungtis ir naudojamas naujas „Apple A6“ procesorius.

Kompanijos vadovas Timas Cookas pranešė, kad iš viso „Apple“ jau pardavė virš 100 mln. planšečių „iPad“.

Iki šiol prekyboje buvo tik 9,7 colio įstržainės ekraną turinčios „iPad“ versijos. Ilgametis kompanijos vadovas ir vienas iš įkūrėjų Steve‘as Jobsas anksčiau garsiai pareiškė, kad planšetiniai kompiuteriai su 7 colių įstrižainės ekranu yra pasmerkti žlugti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stalinis „iMac“ kompiuteris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stalinis „iMac“ kompiuteris

Tačiau konkurentų pasiūlyti įrenginiai su 7 colių ekranu sulaukė nemažo susidomėjimo (pvz., „Samsung Galaxy Tab 7“, „Amazon Kindle Fire“, „Google Nexus“ ir kt.). Todėl šį segmentą nusprendė užpildyti ir „Apple“.

Kitos naujovės

Taip pat renginio metu pristatytas naujas „MacBook Pro“ kompiuteris su 13 colių įstrižainės ekranus. Jis yra penktadaliu plonesnis ir sveria beveik 1,6 kilogramo, turi „Retina“ ekraną, kurio raiška siekia 2560 x 1600 tšk., 720p raiškos kamerą vaizdo pokalbiams ir net iki 768 gigabaitų talpos „flash“ atmintinę. Pigiausias modelis su 128 GB atmintine kainuos nuo 1700 dolerių.

Be to, pademonstruotas atnaujintas „Mac mini“ kompiuteris ir naujas stalinis „iMac“ kompiuteris. Pastarojo korpusas suplonėjo net 80 proc. lyginant su ankstesniu modeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius