-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korėjiečiai „Pantech“ giriasi sukūrę didžiausią pasaulyje išmanųjį telefoną su „Full HD“ ekranu

Pietų Korėjos kompanija „Pantech“ pademonstravo didžiausią pasaulyje išmanųjį telefoną „Vega No 6“ su 5,9 colio (15 cm) įstrižainės „Full HD“ raiškos ekranu.
Išmanusis telefonas „Vega No 6“ turi 15 cm įstrižainės „Full HD“ raiškos ekraną
Išmanusis telefonas „Vega No 6“ turi 15 cm įstrižainės „Full HD“ raiškos ekraną / „Pantech“ nuotr.

Telefono ekrano raiška siekia 1920 x 1080 tšk. (arba 373 tšk. kvadratiniame colyje). Jame įdiegta „Android“ operacinė sistema, praneša BBC.

Kinijos „Huawei“ neseniai pristatė 6,1 colio įstrižainės ekraną turintį įrenginį, tačiau jo ekrano raiška siekė „tik“ 1280 x 720 tšk.

Nors gamintojai tokius įrenginius vadina išmaniaisiais telefonais, įprastai jie priskiriami „planšetofonų“ kategorijai, kadangi jie yra didesni už įprastus išmaniuosius telefonus, bet mažesni už planšetes.

Pirmieji šį formatą išpopuliarino „Samsung“, 2011-aisiais išleidę 5,3 colio įstrižainės ekraną turintį „Galaxy Note“. Daugelis analitikų teigė, kad toks ekranas yra per didelis ir nepraktiškas, tačiau gaminiai rado savo nišą, o pernai „Samsung“ pristatė antrąją „Note“ versiją su dar didesniu ekranu.

Konkurentai taip pat nesnaudžia: LG, HTC, ZTE, „Sony“ ir kitos kompanijos taip pat yra pristačiusios savo telefonus su 5 colių ir didesnės įstrižainės ekranais.

Verslo analitikai pastebi, kad „planšetofonus“ dažnai perka taupesni žmonės, nenorintys leisti pinigų dviems įrenginiams – planšetei ir išmaniajam telefonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius