Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ naujasis pasididžiavimas – akimis valdomas „Galaxy S4“

Korėjiečių kompanija „Samsung“ Niujorke vykusiame renginyje pristatė naująjį savo išmaniųjų telefonų pasididžiavimą – „Galaxy S4“. Dauguma anksčiau sklandžiusių gandų apie įrenginį pasitvirtino, o svarbiausia telefono inovacija – galimybė jį valdyti vien akimis, skelbia BBC.
„Samsung“ naujasis pasididžiavimas – akimis valdomas „Galaxy S4“
„Samsung“ naujasis pasididžiavimas – akimis valdomas „Galaxy S4“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Samsung

Naujasis telefonas buvo pristatytas Niujorke vėlų ketvirtadienio vakarą (naktį į penktadienį Lietuvos laiku) teatrališkame renginyje. Kaip ir buvo manyta, renginyje daugiau dėmesio skirta naujoms funkcijoms ir programinei įrangai, o ne telefono techninei įrangai.

Ypač daug dėmesio buvo skirta įrenginio gebėjimui būti valdomam be prisilietimų, vien žvilgsniu. Pavyzdžiui, „Smart pause“ funkcija automatiškai sustabdys vaizdo įrašą, jei žmogus žiūri į šoną (kaip tai veikia, galite pažiūrėti čia). O „Smart scroll“ programinė įranga išanalizuoja tiek vartotojo akių judesius, tiek telefono padėtį ir į tai atsižvelgdama gali kilstelti ar nuleisti skaitomą turinį (interneto puslapį, el. laišką ar pan.), jei akys pasiekia įrenginio kraštą.

„Galaxy S4“ taip pat turės integruotą devynių kalbų vertėją. Renginio metu pademonstruota, kaip telefonas išverčia anglų kalbos tekstą į kinų kalbą, o vėliau atlieka atvirkštinę procedūrą – kiniškai ištartus žodžius parodo tekstu ekrane.

Telefone esančios dvi vaizdo kameros (13 mln. tšk. ir 2 mln. tšk. raiškos) gali veikti vienu metu, taigi fotografavimo metu nuotrauką fiksuojantis žmogus neliks už kadro.

Įrenginys sveria 130 gramų ir yra 7,9 mm storumo, taigi jis yra šiek tiek lengvesnis ir plonesnis už pirmtaką „Galaxy S3“.

„AMOLED“ ekranas, kaip jau skelbta anksčiau, bus 5 colių įstrižainės, „Full HD“ raiškos (441 taškas kvadratiniame colyje), naudojamas aštuonių branduolių 1,8 GHz „Exynos 5 Octa“ procesorius ir „Android 4.2.2“ operacinė sistema. Įrenginio baterija bus 2600 mAh talpos, pirkėjai galės rinktis 16, 32 ar 64 GB atmintį turinčius modelius. Telefonas palaikys ne tik 3G, bet ir 4G LTE ryšį.

Renginyje taip pat pristatyta paslauga „Samsung Hub“, leidžianti saugoti įvairų turinį „debesyje“ bei lengvai dalintis juo su kitais „Samsung“ įrenginiais.

„Galaxy S4“ bus išleistas balandžio pabaigoje. Kompanija nurodo, kad juo prekiaus 327 operatoriai 155 valstybėse.

Lietuvoje telefonas pasirodys antrąjį šių metų ketvirtį, numatoma jo kaina – apie 2500 Lt. „Samsung Galaxy S4“ bus galima rinktis su dūmo juodos ir šerkšno baltos spalvų korpusais. Vėliau pasirodys modeliai su kitų spalvų korpusais.

Po pristatymo „Samsung“ akcijų kaina smuko 1,7 proc., mat investuotojai baiminasi, kad aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų rinka gali būti beveik užpildyta ir paklausa pamažu trauksis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius