-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ pristatė hibridinį kompiuterį su „Windows 8“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis

Pietų Korėjos kompanija „Samsung“ pristatė hibridinį kompiuterį „Ativ Q“, kuriame įdiegtos dvi operacinės sistemos – „Windows 8“ ir „Android 4.2.2“. Taip pat bendrovė anonsavo dar vieną fotoaparatą su „Android“ platforma.
Hibridinis kompiuteris „Ativ Q“, kuriame įdiegtos dvi operacinės sistemos – „Windows 8“ ir „Android 4.2.2“.
Hibridinis kompiuteris „Ativ Q“, kuriame įdiegtos dvi operacinės sistemos – „Windows 8“ ir „Android 4.2.2“. / „Samsung“ nuotr.
Temos: 1 Samsung

Naujojo įrenginio korpusas yra vos 1,29 kg svorio ir 13,9 mm storio. Kompiuteryje įrengtas raiškus 3200 x 1800 tšk. raiškos 13,3 colių (33,8 cm) įstrižainės ekranas, taip pat jame įdiegta „S Pen“ sistema, leidžianti valdyti įrenginį specialiu rašikliu. Kompanija teigia, kad kompiuterio baterija be įkrovimo ištvers iki 9 valandų. 

„Ativ Q“ Lietuvoje pasirodys rugsėjo mėnesį ir kainuos apie 4847 Lt.

Birželio pradžioje panašų įrenginį, palaikantį „Windows 8“ ir „Android“ operacines sistemas, pristatė ir kompanija „Asus“. Rinkos apžvalgininkai mano, kad ateityje panašių gaminių bus išleista ir daugiau. 

„Android“ fotoaparatas

Londone vykusiame renginyje „Samsung“ taip pat pristatė dar vieną fotoaparatą, kuriame įdiegta „Android“ operacinė sistema. Tai – „Galaxy NX“, pirmasis 3G ir 4G LTE ryšio kompaktinės sistemos fotoaparatas (CSC), papildęs neseniai pristatytų „Galaxy Active“, „Galaxy Mini“ ir „Galaxy Zoom“ gretas. 

„Samsung“ nuotr./Fotoaparatas „Galaxy NX“, kuriame įdiegta „Android“ operacinė sistema.
„Samsung“ nuotr./Fotoaparatas „Galaxy NX“, kuriame įdiegta „Android“ operacinė sistema.

Dėl įdiegtos 3G ir 4G LTE technologijos, bet kada prireikus nuotraukas galima persiųsti, jomis dalintis internete ar socialiniuose tinkluose. Naujajam fotoaparatui pritaikytos išmaniojo telefono funkcijos praplečia fotografavimo galimybes. Įrenginyje įdiegta prieiga prie „Android“ programėlių. 

Kartu su naujuoju fotoaparatu pridedami keičiami objektyvai suteikia fotografui platesnes galimybes. Įdiegta galimybė vaizdus fiksuoti 3D formatu naudojant „Samsung 45 mm 2D/3D“ objektyvą. 

„Galaxy NX“ įdegtos įvairios vaizdo fiksavimo funkcijos. „Photo Suggest“ priklausomai nuo fotografavimo vietos suteikia rekomendacijas apie populiariausias turistų lankomas vietas iš gausios duomenų bazės visame pasaulyje. Su „Story Album“ nuotraukas galima surūšiuoti pagal laiko periodą, kuriant vientisą chronologinį nuotraukų albumą, kuriuo galima dalintis ir jį peržiūrėti kituose įrenginiuose. Įdiegta daugiau kaip 30 „Smart Mode“ režimų, iš kurių galima pasirinkti optimaliausią, priklausomai nuo aplinkos sąlygų ir fiksuojamo vaizdo. 

Lietuvoje fotoaparatas pasirodys rugpjūčio mėnesį ir kainuos apie 1199 Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius