-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ tarnybas nokautavo žmogaus klaida

Gruodžio 10 dieną kompanija „Google“ susidūrė su viena didžiausių problemų jos „debesų“ infrastruktūroje, dėl kurios laikinai neveikė visame pasaulyje populiarios paslaugos – el. paštas „Gmail“, aplikacijų parduotuvė „Google Play“, virtuali saugykla „Google Drive“, pokalbiai „Google Chat“ ir kitos. Sutrikimus pajuto apie 40 proc. kompanijos internetinių tarnybų vartotojų.
„Google“ darbuotojas bendrovės duomenų centre
Korporacija „Google“ leido pasižvelgyti po patalpas, kuriose yra kompanijos serveriai. / „Google“ nuotr.

Paaiškėjo, kad problemų kilo dėl nekorektiškai sukonfigūruoto programinės įrangos atnaujinimo, skirto serveriams ir duomenų apdorojimo centrams.

Įdiegtas atnaujinimas ėmė nekorektiškai interpretuoti kai kurių duomenų centrų tarnybinius pranešimus ir palaikė juos nedarbingais. Apkrovos paskirstymo komponentai į tokią klaidą neatsižvelgdavo ir toliau nukreipdavo vartotojų duomenų srautus per priverstinai užblokuotus mazgus. Dėl to vartotojai gaudavo 502 klaidos pranešimą.

Tiesa, paieškos, žemėlapių, tikslinės reklamos „AdWords“ ir „Google Analytics“ tarnybos nebuvo atnaujintos, todėl tęsė savo darbą dėl kitokios konfigūracijos jų serveriuose.

Problemų turėjo ir „Google Chrome“ naršyklės vartotojai. Jų informacijos sinchronizavimo mechanizmas „Chrome Sync“ buvo susietas su „GMail“ serveriais, todėl naršyklei bandant prisijungti prie vartotojo paskyros, sinchronizacijos mechanizmas susidurdavo su klaida, kuri išvesdavo iš rikiuotės pačią naršyklę.

Vidinis kompanijos „Google“ tyrimas atskleidė, kad klaidą įvėlė žmogus, išpublikavęs atnaujinimą. Netrukus „Google“ specialistai probleminį atnaujinimą pašalino – teigiama, kad tam prireikė 18 minučių, po kurių visos tarnybos atsigavo.

Kompanijos darbuotojai pažymėjo, kad klaida nepakenkė vartotojų duomenims, o taip pat atsiprašė klientų už patirtus nepatogumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius