Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17 /2013 07 18

„Linkomanija“ atnaujino finansinės paramos rinkimą

Vieno iš didžiausio lietuviškų „torrent“ portalų Linkomanija.net valdytojai daugiau kaip po septynių mėnesių pertraukos atnaujino piniginių aukų iš savo vartotojų rinkimą. Už paaukotus pinigus vartotojams siūloma galimybė naudotis didesniu kiekiu svetainės funkcijų, jiems taip pat suteikiami pakvietimai naujų narių registracijai, siūlomi kiti privalumai.
„Linkomanija“ vėl renka piniginę paramą
„Linkomanija“ vėl renka piniginę paramą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Svetainės valdytojams galima aukoti skirtingų dydžių sumas, kurios svyruoja nuo 10 iki 25 litų, nors dosnūs lankytojai į bendrovės sąskaitas per didžiuosius Lietuvos bankus gali pervesti ir didesnes sumas. Lėšos renkamos per „FoxTransfers“ elektroninę mokėjimų sistemą.

Prieš sudarant galimybę vartotojams suteikti paramą bankiniu pavedimu, Linkomanija.net valdytojai lėšas, reikalingas svetainės išlaikymui, galėjo gauti tik virtualia bitkoinų valiuta. Gali būti, kad patogesnį piniginės paramos rinkimo būdą svetainės valdytojai pristatė dėl nedidelio bitkoinų populiarumo Lietuvoje – nemažai „Linkomanijos“ vartotojų forumuose piktinosi, kad išmokti naudotis šia valiuta yra per sudėtinga.

Dėl pastaruosius kelerius metus turėtų problemų, susijusių su autorių teisių pažeidimais, Linkomanija.net paramą iš savo vartotojų rinko nereguliariai. Bendrovei „Acme“ 2011 metais prieš „Linkomanijos“ administraciją pateikus ieškinį dėl piratinės produkcijos platinimo, teisėsaugos institucijos įšaldė portalo valdytojų banko sąskaitas. Po metų jos ir vėl buvo atviros varotojų aukojamiems pinigams.

Paskutinį kartą paramos rinkimas dėl „techninių nesklandumų“ nutrauktas pačių „Linkomanijos“ administratorių iniciatyva, 2012 metų lapkričio mėnesį.

Papildyta ketvirtadienį, 12.19 val.: 

Pasak Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) pirmininkės Dinos Adomavičiūtės, Linkomanija.net valdytojai piniginę paramą renka neteisėtai, kadangi portale įvairūs kūriniai yra platinami pažeidžiant Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą bei Baudžiamąjį kodeksą.

„Kaip sako teisininkai, iš neteisės nekyla teise. Jokios pajamos iš neteisėtos veiklos negali būti laikomos teisėtomis. Yra visuotinai žinoma, kad didžiausia dalis Linkomanija.net portalo turinio yra patalpinta pažeidžiant autorių teises. Taigi ir vartotojai, kurie „remia“ Linkomanija.net, iš esmės „remia“ ir neteisėtą veiklą“, – teigia LANVA pirmininkė.

Pažymėtina ir tai, kad svetainės vartotojų savanoriškai aukojami pinigai nėra parama teisine šio žodžio prasme, kadangi portalą valdanti bendrovė nėra registruota kaip paramos gavėja. D.Adomavičiūtė teigia, kad pagal galiojančius įstatymus Linkomanija.net valdančios bendrovės gaunami pinigai turėtų būti laikomi apmokestinamomis pajamomis, o už jų gavimą turėtų būti mokami mokesčiai.

Pinigus Linkomanija.net valdytojams vartotojai gali aukoti per „Foxtransfers“ elektroninių mokėjimų sistemą, kurią valdo Lietuvoje įregistruota bendrovė UAB „Mokėjimo terminalo sistemos“. Įmonė pagal galiojančius įstatymus tokios paslaugos teikti neteisėta veikla užsiimantiems asmenims negali. 

„Autorių teisių turėtojai gali teisme reikšti reikalavimus dėl tokių paslaugų teikimo Linkomanija.net valdančiai bendrovei uždraudimo. Mano žiniomis, pirmoji tokio pobūdžio byla jau yra teisme ir ji atrodo gana perspektyvi. Manau, kad ateityje vis daugiau teisių turėtojų naudosis šia galimybe ginti savo interesus“, – sakė D.Adomavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius