-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl NASA klaidos Vilniaus moksleiviai negalėjo susisiekti su TKS

Minėdamos Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija ir progimnazija pirmadienį planavo sukurti tiltą su kosmosu, tačiau ryšio užmegzti nepavyko.
Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos ir Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai bandė susisiekti su TKS astronautais
Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos ir Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai bandė susisiekti su TKS astronautais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl nesėkmingos komunikacijos, kai NASA supainiojo numatomo pokalbio datą, Lietuvos moksleivių ir Tarptautinės kosminės stoties astronauto pokalbis perkeliamas į vasario 14 d. NASA atsiprašė už sukeltus nepatogumus.

Anksčiau skelbta, kad naudodami savo sukonstruotą techniką, abiejų mokyklų mokiniai 14 val. prasidėjusiame renginyje turėjo bandyti su astronautais, dirbančiais TKS, pasikalbėti tiesiogiai. Tai turėjo būti pirmasis toks projektas Lietuvos istorijoje.

Šiuo metu kosminėje stotyje dirba 54-oji ekspedicija. Pirmadienį planuota kalbėtis su NASA astronautu amerikiečiu Scottu Davidu Tingle`u.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius