-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos astronautui draugiją palaikys robotas

Nedidelis kalbėti gebantis žmogaus pavidalo robotas bus pasiųstas į kosmosą, kad taptų pokalbių partneriu vienam Japonijos astronautui per šešis mėnesius truksiančią misiją.
Taip atrodys robotas, kuris bus išsiųstas į kosmosą palaikyti draugijos astronautui Koichi Wakatai
Taip atrodys robotas, kuris bus išsiųstas į kosmosą palaikyti draugijos astronautui Koichi Wakatai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Japonija

Miniatiūrinis robotas bus nuskraidintas į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ateinančią vasarą, keli mėnesiai prieš ten išvykstant astronautui Koichi Wakatai, ketvirtadienį paskelbė Japonijos „Kibo“ (Vilties) roboto projektas.

34 centimetrų aukščio robotas androidas, sveriantis apie kilogramą, bus užprogramuotas atpažinti K.Wakatos veidą ir bendrauti su juo japonų kalba, nurodė šio projekto biuras, pridūręs, kad robotas taip pat galės daryti nuotraukas skrydžio metu.

Robotas siųs informaciją į Žemėje esančią per Japonijos laboratoriją „Kibo“ orbitinėje stotyje, kur jis laiką su K.Wakata, tapsiančiu TKS įgulos vadu.

Ketvirtadienį buvo paskelbtas kosminio kibernetinio „draugo“ piešinys, vaizduojantis juodos ir sidabrinės spalvos robotą ryškiai raudonais „batais“.

Misijos organizatoriai paprašė visuomenės pasiūlyti vardą šiam robotui, kuris taip pat turės brolį dvynį Žemėje, atliksiantį viešųjų ryšių atstovo vaidmenį.

Šį projektą organizuoja Tokijo universiteto mokslininkų grupė, savo srityje sėkmingai dirbanti reklamos agentūra „Dentsu“ ir robotų kūrėjas Tomotaka Takahashi.

Su projekto tikslais galima susipažinti jo tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius