Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjus auditui į užsienį spruko vienas iš „Roskosmos“ vadovų

Rusijos naujienų agentūra „Interfaks“ paskelbė, kad Kosminių įrankių kūrimo mokslinių tyrimų instituto, priklausančio valstybinei korporacijai „Roskosmos“, generalinis direktorius Jurijus Jaskinas išvyko į Europos Sąjungos valstybę tariamai komandiruotei, tačiau iš jos į Rusiją nebegrįžo.
Inspektorius tikrina dokumentus
Inspektorius tikrina dokumentus / 123RF.com nuotr.

„Kosminių įrankių kūrimo mokslinių tyrimų institute, gaminančiame radijo aparatūrą ir elektroniką, įvyko beprecedentis skandalas. Kaip tapo žinoma leidiniui „Kommersant“, šios įstaigos generalinis direktorius Jurijus Jaskinas, prisidengdamas komandiruotės motyvu, balandį išvyko į vieną iš Europos Sąjungos valstybių, iš kur į Rusiją atsiuntė prašymą atleisti paties pageidavimu. Vėliau jis buvo pastebėtas Graikijoje. Vadovas išvyko tada, kai „Roskosmos“ buvo pradėtas vidinis auditas“, naujienų agentūra citavo savo šalinį – leidinį „Kommersant“.

Apie šią situaciją žurnalistams papasakojo du aukščiausio lygio Rusijos gynybos pramonės įmonių vadovai. Anot jų, institutas, kuriam vadovavo J.Jaskinas, yra viena iš esminių savo veiklos profilio įstaigų. Generalinis direktorius kiekvieną dieną gaudavo dešimtis su darbais susijusių laiškų, tačiau balandžio viduryje įmonėms, bendradarbiaujančioms su Kosminių įrankių kūrimo institutu, buvo nurodyta visą darbinę korespondenciją, skirtą institutui, siųsti kito asmens elektroniniu paštu. Tuomet priežastis nebuvo atskleista, todėl šioje pramonės srityje buvo nebyliai nuspręsta, kad tokiu būdu „Roskosmos“ nusprendė atnaujinti vieno iš esminių savo institutų vadovybės grandinę.

Instituto direktoriaus permainos įvyko tuo metu, kai vyko rimtos diskusijos dėl Rusijos kosmoso pramonės – tomis diskusijomis Rusijoje užsiėmė ne tik įgaliotieji valstybinių korporacijų atstovai, bet ir saugumo tarnybos FSB atstovai, nurodė šaltinis dirbantis Rusijos saugumo struktūrose.

Šio šaltinio teigimu balandžio mėnesį J.Jaskinas – tuo metu dar instituto generalinis direktorius – gavo leidimą darbo komandiruotei į vieną Europos valstybę. Dėl to vadinamasis „pirmasis skyrius“, institute atsakingas už režimo laikymąsi, išdavė jam kelioninį pasą. Bet pasibaigus numatytam komandiruotės terminui J.Jaskinas į Rusiją negrįžo – vietoj jo „Roskosmos“ pasiekė laiškas su prašymu atleisti „savo paties pageidavimu“.

Valstybinėje korporacijoje, nesileidžiant į vingrybes, buvo gautas patvirtinimas, kad J.Jaskinas yra atleistas. Savo postą jis apleido balandžio 17 dieną. O gegužės 13 dieną Rusijos Jungtinės raketų ir kosmoso korporacijos generalinis direktorius Andrejus Žergelis instituto kolektyvui pristatė naują vadovą. Juo tapo kosmoso pramonės atstovas Aleksejus Šaškovas.

Dabar „Roskosmos“ ir Rusijos specialiosios tarnybos turės išsiaiškinti motyvus, kurie paskatino buvusį instituto vadovą, bėgti į užsienį.

Leidinio informacijos šaltiniai tvirtina, kad skubus J.Jaskino išvykimas į užsienį įvyko tuo metu, kai institutą pradėjo tikrinti „Roskosmos“ vidinio audito vykdytojai. Atlikti vidinį auditą nurodė „Roskosmos“ generalinis direktorius Dmitrijus Rogozinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius