-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privati misija planuoja aplankyti „Apollo 17“ nusileidimo vietą

Planuojama privati misija Mėnulyje, kurios tikslas - aplankyti vietą, kur astronautai paskutinį kartą vaikštinėjo Žemės palydovo paviršiumi.
„Audi lunar quattro“
„Audi lunar quattro“ / „Audi“ iliustr.
Temos: 3 Mėnulis Audi NASA

Vokietijos „PTScientists“ sako planuojanti nuleisti porą mėnuleigių, sukurtų bendradarbiaujant su „Audi“, šalia „Apollo 17“ nusileidimo vietos ir apžiūrės mėnuleigį, paliktą per paskutinę NASA misiją į Mėnulį 1972-aisiais.

„Ar jį sudraskė į skutelius mikrometeoridai, ar jis stovi kur paliktas kaip naujas?” sako Karsenas Beckeris, komandos mėnuleigio vairuotojas. „Tai moksliniu požiūriu mus labai dominanti vieta.”

„PTScientists“ dalyvauja „Google Lunar X Prize“ varžybose ir siekia tapti pirmuoju privačiai finansuojama misija į mėnulį. Dabar varžybose dalyvauja 16, nors tik kelios, įskaitant „PTScientists“, jau turi kontraktą mėnuleigio nugabenimui prieš konkurso pabaigą 2017 – ji ne kartą buvo atidėliojama nuo pradinės, 2012-ųjų.

K.Beckeris sako, kad jų komanda jau užsisakė skrydį „Spaceflight Industries“ „kosmoso linijomis“ ir tikisi pakilti „SpaceX Falcon 9“ raketa 2017 metų gale arba 2018-ųjų pradžioje.

Sąlygos Mėnulyje

Dabartinės „Apollo 17“ mėnuleigio būsenos tyrimai turėtų suteikti daugiau žinių apie ilgalaikį atšiaurių Mėnulio sąlygų poveikį.

VIDEO: Audi Mission to the Moon – From project man to project mankind.

NASA nurodymu, Mėnulio misija turėtų nusileisti bent už 2 kilometrų nuo bet kurios „Apollo“ aplankytos vietos, ir neprisiartinti labiau nei per 200 metrų. K.Beckeris sako, kad jie nusileis už 3 – 4 kilometrų ir, privažiavę „Apollo“ lunomobilį, tyrinės jį iš 200 metrų atstumo.

Komandos mėnuleigyje yra kamera su trimis lęšiais, kuriais bus galima vaizdą priartinti ir gauti tiriamo lunomobilio atvaizdą skirtingų šviesos bangos ilgių diapazone.

K.Beckeris sako, kad komanda dar nori ir pakartoti gravitacijos matavimus, kuriuos atliko astronautai „Apollo 17“ nusileidimo vietoje. „Kai kurie duomenys atrodo keistoki ir niekas nežino, ar tai matavimo klaida, ar taip iš tiesų nutiko,” paaiškino jis. Jei rodmenys pasitvirtins, tai gali rodyti po paviršiumi esantį lavos kanalą.

Dar planuojama išbandyti ateities 3D spausdinimo technologiją – lazeriu apšaudyti Mėnulio dirvą, taip ją sujungiant, ir bus bandoma prie mėnuleigio pritvirtintame konteineryje išauginti augalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius