-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ieško norinčių skristi į Mėnulį

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ pradėjo planuoti pirmą šios šalies atstovų išsilaipinimo Mėnulyje misiją. Pirmas šios misijos etapas – rasti tokiame skrydyje dalyvauti norinčius kosmonautus, rašo engadget.com.
Naujos kartos Rusijos kosminės kapsulės variantas
Naujos kartos Rusijos kosminės kapsulės variantas / Roskosmos nuotr.

Agentūra ieško nuo 6 iki 8 kandidatų, kurie turi inžinerinį arba aviacinį išsilavinimą arba turi patirties dirbant kosmoso pramonėje. Visi susidomėję kandidatai atrankos proceso metu turės įveikti kelis psichologinių, fizinių ir medicininių testų etapus. Aštuoni atrinktieji kandidatai ir toliau bus intensyviai treniruojami bei nuolat tikrinami, kol iš jų bus atrinkti keturi žmonės. Jie į Mėnulį turėtų skristi Rusijos naujos kartos daugkartinio naudojimo kosminiu laivu „Federacija“.

Kadangi kosminiai skrydžiai yra labai sunkūs ir fiziškai, ir psichiškai, „Roskosmos“ ieško žmonių, kurie atitiktų pačius aukščiausius fizinio pasirengimo standartus. Kandidatų amžius neturi viršyti 35 metų, jų ūgis turi patekti į 150-188 cm ribas, o svoris negali būti didesnis nei 90 kg.

Agentūros pilotuojamų programų direktorius Sergejus Krikaliovas sakė: „diskriminacijos dėl lyties ar odos spalvos nebus. Pirmoji Rusijos pilotuojama misija į Mėnulį turėtų įvykti ne anksčiau 2031 metų, tačiau agentūra planuoja pilotuojamą bandomąjį skrydį iš naujojo kosmodromo atlikti 2030 metais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius