Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sugedusi Rusijos kosminė krovininė kapsulė penktadienį sudegs Žemės atmosferoje

Rusija paskelbė, kad jos kosminė krovininė kapsulė, turėjusi nugabenti atsargų į Tarptautinę kosminė stotį (TKS), bet jos nepasiekusi dėl ryšio sistemos gedimo, penktadienį įskries į Žemės atmosferą ir sudegs jos viršutiniuose sluoksniuose.
Erdvėlaivis „Progress“, užfiksuotas iš Tarptautinės kosminės stoties
Erdvėlaivis „Progress“, užfiksuotas iš Tarptautinės kosminės stoties / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kosmosas NASA

Numatoma, kad kapsulė „Progress“ „liausis egzistavusi gegužės 8-ąją“, kažkuriuo metu nuo 1 val. 23 min. iki 21 val. 55 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku, sakoma trečiadienį paskelbtame Rusijos kosmoso agentūros pranešime.

„Kosminis laivas visiškai sudegs atmosferos sluoksniuose, ir tik nedidelės jo konstrukcinių elementų dalys gali pasiekti planetos paviršių“, – pridūrė agentūra „Roskosmos“.

Pranešime sakoma, kad „Progress“ sudegs panašiai kaip per valdomą nusileidimą. Rusija kasmet pasiunčia 3–4 tokias kapsules, skraidinančias atsargas į TKS. Iškrovus atsargas, kapsulės pripildomos šiukšlių ir atliekų ir būna nukreipiamos atgal į Žemę, kur sudega atmosferoje virš Ramiojo vandenyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius