-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 žymių mokslininkų citatų apie Dievą. Ką sakė Einsteinas, Kopernikas ir Tesla?

Dažnas mano, kad mokslas prieštarauja religijai. Arba priešingai – kad religija prieštarauja mokslui. Mokslininkai savo pažiūras retai aptarinėja laisvai, tačiau tiesa yra ta, kad tarp jų, kaip ir tarp kitų visuomenės narių, yra ir religingų, ir ateistų. Ką apie Dievą manė Albertas Einsteinas? O Mikalojus Kopernikas? Kokia buvo Steveno Hawkingo nuomonė šiuo klausimu? Štai 15 įdomių garsių mokslininkų citatų apie Dievą ir religiją.
Mikalojus Kopernikas (1473-1543) – dvasininkas, astronomas, ekonomistas, geografas. Šaltinis: wikipedia.com
Mikalojus Kopernikas (1473-1543) – dvasininkas, astronomas, ekonomistas, geografas. Šaltinis: wikipedia.com

Gugielmo Marconis, italų fizikas, radijo išradėjas, Nobelio fizikos premijos laureatas – „Sakau tai išdidžiai - esu tikintis. Tikiu maldos galia. Ir tikiu ne tik kaip katalikas, bet ir kaip mokslininkas“.

Thomas Edisonas, išradėjas ir verslininkas, turėjęs daugiau nei 1200 patentų – „Didžiausią pagarbą ir susižavėjimą reiškiu inžinieriams. Ypač didžiausiam iš visų – Dievui“.

Mikalojus Kopernikas, astronomas ir pirmasis detaliai aprašęs heliocentrizmą (Saulę kaip sistemos centrą) – „Kas gali gyventi šalia tobuliausios tvarkos ir dieviškos išminties ir nesijausti labai įkvėptas? Kas gali nesižavėti visų šių dalykų architektu?“

Albertas Einsteinas, fizikas, reliatyvumo teorijos autorius – „Žodis „Dievas“ man tėra žmogaus silpnumo išdava, o Biblija – gražių, bet gana primityvių legendų rinkinys“.

„Scanpix“ nuotr./Fizikas Albertas Einsteinas
„Scanpix“ nuotr./Fizikas Albertas Einsteinas

Stevenas Hawkingas, anglų fizikas ir kosmologas – „Galbūt dievas ir yra, bet mokslas gali paaiškinti visatą ir be jokio kūrėjo“.

Galilėjas Galilėjus, italų astronomas, matematikas, filosofas ir fizikas – „Neprivalau tikėti, kad koks nors Dievas mums suteikė jausmus ir protą, o tada užsimanė, kad jais nesinaudotume“.

Sigmundas Freudas, austrų psichologas, psichoanalizės pradininkas – „Dievas yra ne kas kitas kaip išaukštintas tėvas“.

Vida Press nuotr./Sigmundas Freudas
Vida Press nuotr./Sigmundas Freudas

Louisas Pasteuras, prancūzų mikrobiologas ir chemikas – „Kuo daugiau tiriu gamtą, tuo labiau mane žavi Kūrėjas. Mokslas žmogų suartina su Dievu“.

Maxas Planckas, vokiečių fizikas, kvantinės mechanikos pradininkas – „Tikintysis Dievą įterpia kalbos pradžioje, o fizikas – pabaigoje“.

Nikola Tesla, serbų elektros inžinierius, fizikas – „Proto galia yra dovana iš Dievo, iš dieviškos būtybės. Ir jei sukoncentruosime savo protus į šią tiesą, tapsime šios didžios galios dalimi“.

Leonardas da Vinci, italų menininkas, inžinierius, išradėjas, filosofas ir mokslininkas – „Dievas mums parduoda dalykus mainais į darbą“.

Leonardo da Vinci autoportretas
Leonardo da Vinci autoportretas

Jamesas Clarkas Maxwellas, škotų fizikas, elektromagnetinio lauko teorijos kūrėjas – „Pažvelgiau į visas filosofijos sistemas ir supratau, kad nei viena neveiks be Dievo“.

Robertas Boyle'as, airių filosofas, chemikas, alchemikas, išradėjas, fizikas – „Dievas nebūtų sukūręs visatos, jei nebūtų norėjęs, kad ją suprastume“.

Michaelas Faraday'us, anglų fizikas, elektromagnetinių reiškinių tyrėjas – „Gamtos knyga, kurią turime skaityti, yra prašyta Dievo pirštu“.

Johannesas Kepleris, vokiečių astronomas ir matematikas, suformulavęs Keplerio dėsnius – „Mokslas yra procesas, kuomet paskui Dievą galvojame jo mintis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius