Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

15min eksperimentas: skrandžio rūgšties iššūkis guminiam saldainiui

15min-eksperimentas-kas-lieka-is-guminuko-skrandzio-rugstyje
15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rugštyje
Šaltinis: 15min
2
A A

Šįkart mūsų eksperimente skrandžio rūgšties jėgą patyrė guminis saldainiukas, kurio pagrindą sudaro skonį suteikiančios medžiagos ir struktūrinis baltymas želatinas.

Kaip žinia, skrandžio virškinamuosius gebėjimus sustiprinantis fermentas pepsinas, kurio buvo ir mūsų naudotoje rūgštyje, organizme užsiima būtent baltymų skaidymu.

Na, o eksperimento išvada paprasta: šiuos saldainius teoriškai galima ryti nekramčius – į žarnyną jie pateks visiškai ištirpinti. Žinoma, praktiškai to daryti nereikėtų – viena vertus, nepatirsite to malonumo, kurį burnoje esantiems skonio receptoriams suteikia saldumynai. Kita vertus, be saiko, nekramtyti, ryjami saldainiai organizme paliks pėdsaką augančio riebalinio sluoksnio pavidalu.

Beje, eksperimentas nėra idealus – galima būtų įtarti, kad per panašų laiką toks pats saldainis ištirptų ir paprastame kūno temperatūros vandenyje. Todėl kviečiame patikrinti savarankiškai – ar šiltas vanduo sugebės ištirpinti guminuką per dvi valandas?

VIDEO: 15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rūgštyje
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Mokslas.IT