-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ban Ki-moonas ir B.Gatesas vadovaus tarptautinei komisijai dėl klimato kaitos

Buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas ir milijardierius, filantropas Billas Gatesas vadovaus kitą mėnesį pradėsiančiai dirbti tarptautinei komisijai dėl klimato kaitos, pirmadienį paskelbė Nyderlandų vyriausybė.
Billas Gatesas, Ban Ki-Moonas
Billas Gatesas, Ban Ki-Moonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulinio adaptacijos centro (Global Center on Adaptation), Nyderlandų ir pasaulinės ne pelno organizacijos „World Resources Institute“ komisija sieks „įtikinti šalis visame pasaulyje imtis priemonių apsisaugoti nuo klimato kaitos padarinių“, sakė olandų infrastruktūros ir vandentvarkos ministrė Cora van Nieuwenhuizen.

Pasaulio banko vadovė Kristalina Georgijeva taip pat prižiūrės Roterdame įsikūrusią komisiją, vadinančią save „sprendinių tarpininku“ siekiant paspartinti reformas dėl klimato, susiejant vyriausybes ir tarpvyriausybines institucijas, privatųjį ir valstybinį sektorius, sakoma pranešime, pasirodžiusiame dvi dienos po visame pasaulyje įvykusių protestų dėl klimato.

„Tikimės, kad būtinybė adaptuotis prie klimato kaitos gali būti jaučiama pasauliniu mastu“, – sakė ministrė C.van Nieuwenhuizen. Ji pridūrė, kad kitų metų rugsėjį bus pristatytas veiksmų planas dėl labiausiai klimato kaitos pažeidžiamų zonų apsaugos.

„Nyderlandų vyriausybės šiandienos pranešimai yra labai svarbus žingsnis į priekį siekiant atkreipti didesnį dėmesį į adaptaciją prie klimato ir išprovokuoti veiksmus dėl jos“, – sakė Ban Ki-moonas. Jis pridūrė, kad komisija leidžiasi į „pasaulinę misiją paspartinti adaptaciją“.

Ban Ki-moonas, „Microsoft“ įkūrėjas B.Gatesas ir K.Georgijeva spalio 16 dieną Nyderlanduose dalyvaus konferencijoje, kurios metu oficialiai pradės dirbti minima komisija.

Komisija steigiama 17-os Amerikos valstijų koalicijai pažadėjus mesti iššūkį prezidentui Donaldui Trumpui, kurio sprendimu JAV pasitraukė iš Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos, ir įsipareigoti laikytis taisyklių dėl klimato, priimtų valdant ankstesniam prezidentui Barackui Obamai.

Tuo tarpu tūkstančiai delegatų renkasi San Fransiske į šią savaitę vyksiantį trijų dienų Pasaulinį klimato susitikimą (Global Climate Action Summit), kuriuo siekiama paramą Paryžiaus susitarimui pakylėti į naują lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius